»¿ Empreses | EL MON FINANCER
elmonfinancer.cat
Diario actualizado de economía y finanzas - International Journal of Economics & Finance    3 de junio de 2023

Empreses

Kyndryl ajudarà l'administració catalana a modernitzar les aplicacions tecnològiques al núvol

· Kyndryl (NYSE: KD), el proveïdor de serveis d'infraestructura de TI més gran del món, ha signat dos contractes amb el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI) de la Generalitat de Catalunya per els que s'encarregaran dels serveis d'aprovisionament i gestió d'infraestructures dels centres de processament de dades (CPDs)

Aquests serveis, que permeten el bon funcionament de l'administració catalana, inclouen el desplegament i el servei d'aplicacions en àrees tan rellevants per a ciutadans i empreses com la sanitat, la cultura, l'agricultura, el turisme i l'economia. Per això, Kyndryl utilitzarà tecnologia d'última generació al núvol, tant privada, amb solucions d'orquestració de serveis gestionats al núvol de Kyndryl (CMOS), com a públic, majoritàriament a Microsoft Azure. Kyndryl incorpora a tots els seus serveis el desplegament de solucions de Seguretat i Resiliència per protegir la infraestructura de ciberatacs i realitzar una ràpida recuperació en cas de desastres naturals.

· Per a més informació, visiteu www.kyndryl.com

OBRAMAT cerca l'equip de managers per a les futures obertures a Vilanova i la Geltrú i L'Hospitalet

  • La companyia ja ha començat el procés d'incorporació de l'equip de Managers per a les properes obertures dels magatzems OBRAMAT de Vilanova i la Geltrú i OBRAMAT L'Hospitalet previstes per a finals d'any

OBRAMAT, l'empresa retail de referència de distribució de materials al mercat de la Construcció i Reforma, té previstes les seves dues properes obertures a finals d'any al Carrer de les Ciències 140 a L'Hospitalet i a la comarca del Garraf en el cas de Vilanova i la Geltrú. La selecció de l’equip de mànagers conformarà el Comitè de Direcció de cada Magatzem. L'equip directiu seleccionat serà el responsable de la gestió integral del Centre i generarà una excel·lent experiència de compra per als clients, assegurant el millor assessorament, així com una gestió eficaç de l'estoc, i sempre garantint un entorn segur.
Una delegació xinesa visita l’empresa Cialfir per conèixer la indústria pirotècnica catalana

· ACFAE ha organitzat la visita d’una delegació de l’administració de la província de Jiangxi de la República Popular de la Xina per mostrar-los de primera mà les característiques de la pirotecnia local i valorar futurs acords de col·laboració entre empreses dels dos paísos

La Asociación de Comerciantes de Fuegos Artificiales de España (ACFAE), ha organitzat la visita d’una delegació del govern de la província de Jiangxi gràcies a la qual els representants xinesos han realitzat diferents activitats relacionades amb la indústria dels focs artificials.

ELS ORÍGENS D’ALEMANY: EL CARAMEL DE MEL DE L’ÀVIA MUNDETA

Premiats a la Nit del Gourmet Català amb la consellera Teresa Jordà. FOTO: Cluster Catalonia Gourmet.
Premiats a la Nit del Gourmet Català amb la consellera Teresa Jordà. FOTO: Cluster Catalonia Gourmet.

  • La companyia familiar d’Os de Balaguer rep el guardó de mans del conseller delegat d’Acció, Joan Romero, en un acte al Museu Marítim de Barcelona amb la presència de la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà

L’empresa familiar d’Os de Balaguer Torrons i Mel Alemany ha obtingut el premi al Creixement Empresarial mitjançant la Innovació en la VII edició de la Nit Gourmet Català, organitzada per l’associació Catalonia Gourmet,que va tenir lloc ahir al vespre al Museu Marítim de Barcelona. El gerent de la firma, Ferran Alemany, va rebre el guardó de mans del conseller delegat d’Acció, l’agència catalana per a la internacionalització de l’economia, Joan Romero. A la gala hi va assistir la consellera d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà.

LICEOTIC celebra a Barcelona el congrés exclusiu més gran per a CIO's i responsables de departaments TIC

· LiceoTic, la comunitat més gran de CIOs i directius IT en parla hispana, celebra el seu primer congrés presencial el proper 4 de novembre

LiceoTic, la comunitat més gran de CIOs i directius IT en parla hispana presenta el seu primer congrés presencial que tindrà lloc el proper 4 de novembre de 2022 a CosmoCaixa Barcelona (Carrer d'Isaac Newton, 26, Barcelona) . Es preveu l'assistència de més de 800 CIO tant de forma presencial com virtual. En paraules de Jordi Damià, CEO del Grup Setesca: “És una oportunitat única de poder saludar-nos i tornar-nos a veure les cares. Aquests anys de pandèmia han endarrerit el primer congrés presencial de la comunitat i creiem que CosmoCaixa és un lloc perfecte per fer-ho, un lloc on la tecnologia i la ciència s'uneixen”.

Per poder assistir a l'esdeveniment, si no sou membre de LiceoTic podeu sol·licitar una invitació gratuïta a www.liceotic.com o bé és possible registrar-se al congrés a:
www.liceotic.com/congreso-liceotic

ECONOMIA 4.0

Arrenca Barcelona New Economy Week, l'esdeveniment únic sobre l'economia 4.0

· L'esdeveniment, que es desenvoluparà del 3 al 6 d'octubre a l'edifici DFactory Barcelona, es podrà seguir a través d'una plataforma en línia d'última generació

El proper dilluns 3 d'octubre començarà la tercera edició del Barcelona New Economy Week (BNEW) a l'emblemàtic edifici DFactory. El Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) tornarà a convertir Barcelona, ​​Espanya, a la capital mundial de la nova economia, assumint el seu rol com a motor transformador i innovador dins aquesta metamorfosi global. A l'esdeveniment inaugural, que se celebrarà dilluns a les 10 hores al DFactory Barcelona, ​​estarà presidit per la delegada del Govern a Catalunya, Mª Eugenia Gay, el secretari d'empresa i competitivitat de la Generalitat de Catalunya, Albert Castellanos, i la tercera tinent d'alcaldia de l'Ajuntament de Barcelona, ​​Laia Bonet, a més del delegat especial de l'Estat al CZFB, Pere Navarro, i la directora general del CZFB, Blanca Sorigué. Del 3 al 6 d'octubre, BNEW reunirà 600 speakers que oferiran fins a 180 hores de contingut distribuïdes a 130 panells, sessions i debats. Aquest esdeveniment internacional comptarà, a més, amb 1.500 startups participants i amb una previsió de més de 12.000 assistents, la meitat de manera presencial, de més de 100 països.

NOVA OBERTURA

Catalonia Ceràmica s'expandeix al Baix Llobregat i preveu facturar 27 MEUR el 2022

· La companyia, líder a Catalunya en solucions constructives des de fa 36 anys, obre una nova botiga a Cornellà de Llobregat de més de 1.500 metres quadrats

Cornellà de Llobregat. Catalonia Ceràmica és el grup especialitzat en la venda de material per a la construcció, que compta amb sis botigues a Catalunya, ubicades a Cerdanyola del Vallès, Sabadell, Premià de Dalt, dues a Barcelona i la nova obertura: Cornellà de Llobregat. La companyia compta amb una àmplia gamma de productes ceràmics per a revestiments i paviments, de cuines, banys, wellness i piscines. Pel que fa als resultats, esperen tancar el 2022 amb 27 milions d’euros de facturació. Durant els últims cinc anys, l'organització ha tingut uns creixements del 10% anuals de mitjana.

LA MILLOR CAMPANYA DE LA GLOBAL ENTREPREMEURSHIP WEEK

Autoocupació guardonada al Global Entrepreneurship Congress 2022

· El premi s’ha lliurat en el marc del Global Entrepreneurship Congress que es celebra a Riyadh

Autoocupació, l’entitat que representa a Espanya en la Global Entrepreneurship Network (GEN) ha estat guardonada amb el premi GEW Campaign of the Year, per la seva feina liderant la Global Entrepreneurship Week (GEW), promovent i celebrant l’emprenedoria a Espanya. Entre el 8 i el 14 de novembre de 2021, Autoocupació va organitzar 504 esdeveniments, en col·laboració amb més de 50 institucions públiques i privades i amb el suport del Ministerio de Empleo.

EN LES PRIMERES EMPRESES DE DIFERENTS SECTORS

Socarrat és un dels primers agents habilitats del programa estatal Kit Digital de suport a projectes de pimes i autònoms, que s'obri el 15 de març

· L'agència creativa valenciana dissenya paquets de solucions de digitalització que poden optar a les ajudes del Govern -cobertes amb fons europeus-, que oscil·len entre 2.000 i 12.000 euros per beneficiari

El 15 de març s'obri el termini de sol·licitud de les ajudes del programa 'Kit Digital', que canalitzarà fons europeus per a “promoure la digitalització de petites empreses, micropimes i autònoms i contribuir a modernitzar el teixit productiu espanyol”. L'agència creativa Socarrat Studio és una de les primeres empreses certificades pel Ministeri d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital com a 'agent digitalitzador', les úniques habilitades per a subscriure “acords de prestació de solucions de digitalització” amb les organitzacions i professionals beneficiaris de les ajudes.

MITJANS PLURALS

El Grup GN amplia territori amb l'obertura de Valencia Noticias i País Vasco Noticias

· Amb aquesta doble incorporació, el grup ja compta amb 14 capçaleres digitals amb influència a Catalunya i Espanya

El grup de comunicació GN continua creixent. Aquest dijous, 27 de gener, es posen en marxa dues noves capçaleres per ampliar la cobertura informativa a les comunitats del País Valencià (Valencia Noticias, https://valencia-noticias.com) i del País Basc (País Vasco Noticias, https://paisvasconoticias.com). El grup ja va manifestar aquesta voluntat de creixement el passat 11 de setembre de 2021, dia del seu setzè aniversari, i amb la seva incorporació ja compta amb un total de 14 capçaleres digitals: GironaNoticies.com, el mitjà matriu, i Tarragonanoticias.com, Andorranoticies.com, Catalunyanoticies.com, Lleidanoticies.com, Madrid-noticias.com, Costabravagirona.org, Andalucia-noticias.com i Sevilla-noticias.com, Barcelonanoticies.com, Empresa-actual.comy Balearesnoticias.com, a més dels dos darrers digitals ja citats i recentment incorporats.

NOUS PLANS D'IBERIA

Venda de Air Europa a una altra aerolínia europea

· «Seria un acord catastròfic per als interessos d’Espanya», assegura el president del hòlding IAG, Luis Gallego

La unió entre Iberia i Air Europa sembla cada vegada més llunyana. El president del hòlding IAG, Luis Gallego, ha revelat que Globalia negocia la seva venda amb una altra aerolínia europea. «Globalia està parlant amb altres companyies, entre les quals hi ha una línia aèria europea. Nosaltres continuem apostant per aquesta operació, no estem buscant altres alternatives. Creiem que seria un acord catastròfic per als interessos d’Espanya», ha assegurat Gallego en la roda de premsa de presentació dels resultats de la companyia. El grup IAG va acordar el novembre de 2019 comprar Air Europa per 1.000 milions d’euros, però l’arribada de la pandèmia va suspendre l’operació. El coronavirus va provocar que la majoria dels avions s’haguessin de quedar a terra i això va causar destrosses en els comptes de les aerolínies. Air Europa va necessitar el rescat del Govern espanyol per valor de 475 milions d’euros i un crèdit de l’ICO per valor de 140 milions d’euros. Això va obligar Iberia a repensar la seva compra el gener de l’any passat: va rebaixar el preu a 500 milions d’euros a pagar en cinc anys.

0,560546875