elmonfinancer.cat

Els comerciants de pirotècnia celebren que la majoria dels catalans donin suport, segons el CEO, l’ús de petards a la revetlla de Sant Joan, nit en què es realitzen el 55% de les vendes de tot l’any

ACFAE recorda que Catalunya és un dels tres grans pols de comercialització pirotècnica d’Espanya i reconeix que un 44% d’oposició és una xifra elevada

domingo 21 de julio de 2024, 10:07h
Els comerciants de pirotècnia celebren que la majoria dels catalans donin suport, segons el CEO, l’ús de petards a la revetlla de Sant Joan, nit en què es realitzen el 55% de les vendes de tot l’any
Ampliar

L’Asociación de Comerciantes de Fuegos Artificiales de España (ACFAE) ha rebut positivament les dades del baròmetre d’opinió del Centre d’Estudis d’Opinió de la Generalitat (CEO) que indiquen que el 50% del catalans està a favor de l’ús de pirotècnia a la revetlla de Sant Joan. Pel president d’ACFAE, Jordi Brau: “La pirotècnia té un impacte de 250 milions en l’economia catalana i més de 700 municipis catalans celebren espectacles pirotècnics amb motiu de les seves festes, la qual cosa fa palès l’arrelament de la pirotècnia a Catalunya”.

ACFAE vol posar en marxa accions que permetin que el conjunt de la societat catalana conegui quines són les mesures que els comerciants porten a terme per reduir la sonoritat i incrementar la seguretat. “Creiem -afirma Josep Olivet, director de Cialfir- que el públic ens està acompanyant en el procés de transformació del sector cap a la sostenibilitat ja que la campanya de Sant Joan s’ha tancant amb un increment de vendes del 10% en relació a 2023”.

Sobre les dades del CEO relatives a l’oposició de la població a l’us de pirotècnia en els dies previs a la revetlla ,des d’ACFAE es recorda que “el 80% de les vendes que es fan els dies previs de la revetlla no són per usar en el moment de la compra sinó per evitar les aglomeracions de venda del dia de la revetlla”.

Catalunya és una de les comunitats que concentra més empreses del sector de la pirotècnia, amb un 16%, només superada per la Comunitat Valenciana (amb un 24%) i Galícia (18%). Dins del pla estratègic sectorial, aprovat el 2023, la gran aposta del sector és la reducció del nivell sonor dels artificis pirotècnics i l’oferta d’artificis amb una trajectòria garantida amb l’objectiu de ser més respectuosos amb l’entorn natural i oferir més cura a nivell social. El Pla Estratègic sectorial es basa en 3 eixos bàsics que són: reducció del plàstic als artificis i els seus envasos; reducció de l'impacte sonor dels artificis i afavorir els productes inclusius i, finalment, el desenvolupament de productes i estratègies per neutralitzar la petjada de CO2.

ACFAE és l’Asociación de Comerciantes de Fuegos Artificiales de España, és una agrupació de comerciants de productes pirotècnics d'Espanya, de les categories F1, F2, F3, P1 i T1, que suma 500 punts de venda al territori espanyol, ocupa de forma directa 2.000 treballadors i factura conjuntament 20 milions d'euros. ACFAE representa el 30% dels comerços al detall d'Espanya tant en l'establiment de venda com en la facturació.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)
Compartir en Meneame enviar a reddit compartir en Tuenti

+
0 comentarios