elmonfinancer.cat

Rànquing dels millors advocats d'Espanya a penal 2024

Rànquing dels millors advocats d'Espanya a penal 2024

· Seleccionem els tres millors advocats penalistes que han destacat l'any passat pels casos d'èxit i trajectòria professional

miércoles 24 de enero de 2024, 18:00h
A Espanya es comptabilitza un advocat per cada 307 habitants, 44.000 lletrats només a Madrid, cosa que ens convida a realitzar un ardu procés de selecció per determinar d'una forma asèptica que despatxos són els més reconeguts i per tant mereixen pujar al nostre particular pòdium, el qual atesa la diversitat de branques que el Dret ens ofereix (penal econòmic, laborals, civils, mercantilistes, de família…) avui ens fa posar la lupa sobre els millors advocats penalistes.

UN RÀNKING AMB OBJETIVITAT

Molt important considerar que aquesta deliberació és fruit d'una profunda anàlisi, així com un estudi on hem examinat 100 despatxos amb presència a Internet, escollits per ordre en base a les seves aparicions en premsa i aparició en rànquing professionals de prestigi. Després d'això s'han valorat la seva trajectòria, presència digital, reconeixements-premi i satisfacció dels clients expressats a la xarxa, i en base a aquests criteris objectius considerem que els advocats més consolidats l'any 2023, i per tant les tres primeres posicions del rànquing dels millors advocats penalistes d'Espanya, són:

1º - JUAN GONZALO OSPINA I JUAN ANTONIO GARCÍA JABALOY

Ubicat al madrileny barri de Salamanca, i sota la firma del seu fundador el conegut advocat penalista Juan Gonzalo Ospina, estem davant d'un despatx boutique dedicat íntegrament al Dret penal com és Ospina Advocats.

Assenyalar un sol cas d'èxit en un despatx ha aconseguit 327 expedients aquest any, augmentant un 17% el volum i superant la facturació el milió d'euros, és tasca complexa, però atenent l'abast i la complexitat de la causa destaquem l'absolució davant el Tribunal Superior de Justícia de Madrid d'un ciutadà condemnat per l'Audiència Provincial per la suposada comissió d'un delicte sexual que no va cometre i pel qual se'l va condemnar a un home a vuit anys i mig de presó, una causa en què també va treballar l?advocada penalista Beatriz Uriarte, experta en delictes sexuals.

A l'esfera internacional la boutique és un referent en Dret Penal Internacional abanderant complexos processos d'extradició i Ordre Europea de Detenció (OEDE) amb causes gestionades a quatre continents representant el 8% dels seus expedients el 2023 després de la incorporació com a soci de Juan Antonio García Jabaloy, fiscal en excedència de l?Audiència Nacional i advocat expert en penal internacional.

En aquest aspecte, l'Audiència Nacional va frenar a l'agost el lliurament a Colòmbia d'un home resident a Espanya i que havia estat condemnat a gairebé 13 anys de presó per l'agressió sexual a un menor de 10 anys a Colòmbia. La justícia espanyola el va posar en llibertat perquè el procés judicial en aquest país es va fer en rebel·lia, és a dir, sense que l'acusat fos present, i la sentència va acabar sent anul·lada per haver estat vulnerat el dret a un judici just.

Cal ressenyar el recurs de cassació guanyat davant el Tribunal Suprem, amb què va aconseguir rebaixar la pena a la meitat per a un advocat que es quedaven diners dels seus clients. L'acusat va ser condemnat a presó per l'Audiència Provincial de Madrid com a responsable d'un delicte d'apropiació indeguda, però expert en Penal Econòmic va aconseguir una rebaixa clau a la condemna perquè el client no entrés a la presó.

Però si alguna cosa porta el despatx de Juan Gonzalo Ospina a aquesta primera posició, és que tant la crítica com els seus propis clients ho han valorat com un dels millors despatxos penalistes de manera consecutiva des de l'any 2018.

Aquest treball d'equip és el que ens porta a posicionar dos dels seus advocats en aquest rànquing.

2n - JOSÉ ANTONIO XOCLAN MONTALVO

Si parlem de l'excel·lència a l'advocacia penal un nom que tampoc falta és el de José Antonio Choclán Montalvo, fundador del Bufete Choclán el 2004. L'exjutge de l'Audiència Nacional, molt conegut per casos relacionats amb personalitats del món de l'esport com Cristiano Ronaldo o Mourinho, també ha portat les defenses de Cristina Cifuentes al Cas Màster o la de Pedro Antonio Sánchez, expresident de Múrcia a la PS3 del Cas Púnica. Sent molt destacable que Corinna Larsen contractés el bufet Choclán per defensar-se en la seva imputació pel cas Villarejo.

Des de les seves oficines a Torre Espacio, al Passeig de la Castellana de Madrid, s'han centrat força en cas relacionats amb penal econòmic, caracteritzant-se per la seva àmplia experiència, fina estratègia i excel·lència en els resultats.

3º -BLAS JESÚS IMBRODA ORTIZ

Cierra el pódium un abogado que necesita pocas presentaciones, ya que su currículum habla por sí mismo. Blas Jesús Imbroda Ortiz tiene despacho en Melilla, Bufete Imbroda, donde es un referente del ejercicio con más de treinta años de experiencia en distintas áreas del asesoramiento jurídico y con un equipo compuesto por diferentes profesionales expertos al servicio del asesoramiento legal y consultoría jurídica, cuenta con la confianza de clientes nacionales e internacionales.

Sus más de 40 años de experiencia como letrado en activo, su trayectoria durante 21 años como decano del Ilustre Colegio de Abogados de Melilla, o sus múltiples reconocimientos tanto nacionales como en Penal Internacional son una carta de presentación impagable.

Así ponemos fin a este pódium evaluando tres estilos diferentes de ejercer el Derecho penal que han generado tres grandes firmas en nuestro país, manifestando la grandeza y la calidad de la abogacía en España, que los ha llevado a ser destacadospor nuestro equipo como los mejores abogados penalistas de España en 2024.

Rànquing dels millors advocats d'Espanya a penal 2024
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)
Compartir en Meneame enviar a reddit compartir en Tuenti

+
0 comentarios