Luis Gallego, conseller delegar, va explicar en el acte de presentació del nou centre de Viladecans que, mitjançant aquesta obertura es pretén aconseguir "l'excel·lència per ser líders mundials en intel·ligència artificial". L'activitat al centre començaria d'aquí a dues setmanes.
Una millora dels mecanismes per reduir les avaries
Londres i Viladecans uniran forces per "exportar idees a les aerolínies", comenta Gallego. No obstant això, cal distingir que el cervell serà Londres, mentre que Barcelona (Viladecans) serà un centre-laboratori d'investigació que tracti de trobar millores al manteniment, a l'experiència del client o a la gestió d'incidències. D'aquest mode, aconseguiran fites com preveure quan una aeronau exigeix canvis abans que falli i es produeixin retards.
L'impacte d'IAG a l'economia catalana
La consultora PwC ha informat en un informe que IAG va aportar l'any passat 6.043 milions al PIB de Catalunya. A més, calculen que ha creat 81.000 llocs de treball. En global, l'activitat del grup suposa un 2,1% dels diners que mou l'economia catalana i un 2,3% dels llocs de treball a temps complet de Catalunya. Gallego ha comentat que aquestes dades posen de manifest que IAG és "un component dinamitzador de l'economia local".
IAG ressalta la importància de l'ampliació de l'aeroport
És una de les empreses més grans de les que circulen per l'aeroport del Prat (Barcelona). Per això, demanen una ampliació "sostenible i amb sentit" tant econòmic com mediambiental. Des de IAG tenen clar que Barcelona, sense perdre el sentit de la sostenibilitat, pot i hauria d'incrementar el seu tràfic mitjançant una ampliació.
Gallego assegura que ha pogut parlar amb les altres operadores, com American Airlines, i que també esperen un creixement de la infraestructura, que, sens dubte, portarà a un creixement de les empreses i els ingressos de l'aeroport. Es tracta d'una proposta d'un gran operador, ja que Vueling, líder del grup IAG, és l'empresa que més vols domèstics ofereix des de Barcelona a l'any (un terç).