Diario actualizado de economía y finanzas - International Journal of Economics & Finance 2 de octubre de 2023
|
· Por Alex Rodríguez Viñas, Ocean product strategy manager de Ibercondor
A medida que hemos ido avanzando en nuestra civilización, hemos ido añadiendo complejidad a la cadena de suministro, pasando de una red de abastecimiento local a un mercado global e internacional que ha dado paso a:
- Una mayor complejidad geográfica.
- Una mayor competencia.
- Un aumento en los riesgos de interrupciones (desastres naturales, conflictos…).
- Una mayor volatilidad (tipo de cambio…).
- Un fuerte desarrollo tecnológico que ha facilitado el control y la comunicación en tiempo real de todas las operaciones.
Por lo tanto, un mayor desarrollo conlleva mayores riesgos y una cadena de suministro mucho más compleja.
El grup liderat per Pablo Abejas és actualment un dels comercialitzadors independents d'energia amb més rendibilitat i millor qualificació de solvència a llarg termini
· El Grupo Visalia ha obtingut aquesta qualificació de forma prèvia al seu debut al MARF amb un programa de pagarés verds de 34 milions
Amb un EBITDA del 7,4% i un rating BB+ amb tendència estable segons l'agència europea EthiFinance Ratings, el Grupo Visalia es consolida com un dels grups energètics independents de comercialització d'energia amb més rendibilitat i millor qualificació de solvència a llarg termini. Grupo Visalia, que és una de les empreses catalanes del sector de l’energia més solvents, ha obtingut aquesta qualificació de forma prèvia al seu debut al MARF amb un programa de pagarés verds de 34 milions. Cuatrecasas ha assessorat l'emissor en el registre del programa de pagarés verds, certificats per SERFIEX d'acord amb els principis dels bons verds ICMA. Miraltabank ha participat com a entitat directora i col·laboradora del programa, GVC Gaesco com a assessor registrat a MARF i CaixaBank com a agent de pagaments de les emissions.
CRIPTO MERCAT
· La creixent adopció de les criptomonedes que s'ha produït des de finals de 2020, ha suposat l'aparició de nous actius financers vinculats a la tecnologia blockchain i, per tant, un revulsiu al món financer i una obertura a noves oportunitats de negoci
Des de mitjan 2021, a l'ecosistema cripto han anat cobrant importància els denominats NFT (Non Fungible Token), que no són més que actius digitals certificats amb tecnologia blockchain. Els NFT poden ser d'índole molt diversa, però el sector on estan cobrant més importància és el de l'art. En aquest cas, els NFT són peces d'art úniques, que porten vinculat un certificat digital permanent que autentifica la propietat i permet la compra-venda sense intermediaris. És tal l'auge, que a l'art digital desenvolupat a la blockchain ja se l'anomena criptoart, i, encara que ara com ara engloba moltes tipologies de creacions artístiques, està cridat a ser un tipus de mercat d'art per si mateix.
· L’objectiu és passar de les 1.500 tones d’aliments que es recuperen actualment a les 4.000 en cinc anys
Aquest dijous s’ha inaugurat a Mercabarna el ‘Foodback’, un centre pioner de reaprofitament de fruites i verdures no comercialitzables però que són perfectament aptes per al consum humà. El projecte, que ha estat possible gràcies a la col·laboració i implicació de 10 entitats i de les gairebé 600 empreses del mercat central, pretén multiplicar per 2,5 l’aprofitament alimentari en cinc anys, passant de les 1.500 tones d’aliments aprofitats actualment a les 4.000 tones. Lluís Fatjó, president del Banc dels Aliments, ha recordat que el 20% de la població no té accés a una alimentació saludable i que això obliga a erradicar el malbaratament alimentari. El triatge dels aliments el faran persones en situació de vulnerabilitat.
HIPOTECA FIXA O VARIABLE?
· L'escalada de la inflació -ara la tenim per sobre del 6%- preocupa el Banc Central Europeu, que ja ha deixat la porta oberta a apujar els tipus d'interès aquest any. Això s'està notant en l'euríbor, que s'utilitza com a referència per calcular els tipus de les hipoteques
En els últims dos mesos està registrant una remuntada important. Ha passat del mínim històric del desembre, del -0,52 per cent, al -0,31% divendres. La revifada de l'euríbor està fent pujar el preu de les hipoteques variables que ofereixen els bancs als seus clients. Com sol passar en aquestes situacions, ampliar la visió temporal ajuda a posar-ho tot al seu lloc. Estem molt lluny del 5,5% que va tocar l'euríbor l'1 d'octubre del 2008, en ple esclat de la bombolla immobiliària. Aquella situació va dur a molts hipotecats a llançar la tovallola i perdre el seu pis. Els experts prefereixen mirar-s'ho amb una perspectiva serena i llancen un missatge de calma als que tenen hipoteques. No preveuen fortes pujades en les quotes mensuals aquest any.
|
|
|