elmonfinancer.cat
Diario actualizado de economía y finanzas - International Journal of Economics & Finance    12 de julio de 2024

Mercats

Eugeni Llos, del grup Perelada, arriba a la presidència de la patronal del vi de Catalunya
(Foto: Generalitat de Catalunya)

Llos es marca com objectiu enfortir la productivitat i rendibilitat del vi català i donar a conèixer el sector arreu del mon

Eugeni Llos Norenberg, del grup Perelada, ha sigut nomenat avui divendres nou president de la Associació Vinícola Catalana (AVC), la patronal del vi català. Llos ha establert com a meta principal "continuar treballant per a unificar el sector del vi català i enfortir-lo encara més, tant al pla nacional com al internacional". A més, emfatitza que "hem d'atrevir-nos a somiar en gran".

TINDRÀ LLOC A MADRID EL 17 DE NOVEMBRE

En marxa Expofinancial’2023

· Es tracta d'un esdeveniment únic per posar-se al dia a la recuperació econòmica i financera de les empreses

Un any més obre les portes Expofinancial, aquesta vegada a la seva Edició 2023, la Jornada Tècnica de Reciclatge Professional promoguda per l'Associació Professional d'Assessors Financers Independents i dels Pèrits Judicials (AIF) que tindrà lloc al llarg del divendres 17 de Novembre l'Hotel Intercontinental de Madrid. Està a punt d'arrencar el proper 17 de novembre a l'Hotel Intercontinental de Madrid l'esdeveniment Expofinancial'2023, organitzat per AIF, Associació Professional Col·legial d'Assessors d'Inversió, Finançament i Perits Judicials, s'ofereix com una jornada tècnic professional per posar-s'hi al dia en les darreres novetats financeres i de foment empresarial de la mà de destacats ponents.

Aposta per l’autoconsum a Catalunya com a eix del seu Pla Estratègic 2023-2026

Grupo Visalia invertirà a Catalunya 20 milions d’euros en instal·lacions fotovoltaiques durant el 2024

· La companyia vol contribuir al creixement de la producció d'energia renovable a Catalunya, on ja ha desenvolupat 71 instal·lacions solars d'autoconsum per a empreses, comunitats de veïns i habitatges particulars amb una potència instal·lada de 928,6 kWp

Grupo Visalia aposta per Catalunya com a mercat principal en el marc del pla estratègic 2023-2026. Tal com ha remarcat Pablo Abejas, conseller delegat de Grupo Visalia, “prioritzarem el desenvolupament d'instal·lacions solars a Catalunya tant per a autoconsum com per a generació distribuïda, dirigides a pimes, comunitats de veïns i particulars”. “Catalunya és el focus principal del nostre creixement, ja que és on vam néixer i des d'on ens hem expandit a altres mercats”, ha assegurat. Per aquest motiu, ha anunciat una inversió el 2024 de 20 milions d'euros en el desenvolupament d'instal·lacions fotovoltaiques de generació compartida a Catalunya -la instal·lació serà propietat de l'empresa- que vendrà l'energia als subministraments situats a menys de dos quilòmetres, donant accés a energia renovable de proximitat a baix preu a milers de famílies catalanes.
Ibercondor, preparado para hacer frente a las exigencias de la cadena de suministro

· Por Alex Rodríguez Viñas, Ocean product strategy manager de Ibercondor

A medida que hemos ido avanzando en nuestra civilización, hemos ido añadiendo complejidad a la cadena de suministro, pasando de una red de abastecimiento local a un mercado global e internacional que ha dado paso a:

  • Una mayor complejidad geográfica.
  • Una mayor competencia.
  • Un aumento en los riesgos de interrupciones (desastres naturales, conflictos…).
  • Una mayor volatilidad (tipo de cambio…).
  • Un fuerte desarrollo tecnológico que ha facilitado el control y la comunicación en tiempo real de todas las operaciones.

Por lo tanto, un mayor desarrollo conlleva mayores riesgos y una cadena de suministro mucho más compleja.

El grup liderat per Pablo Abejas és actualment un dels comercialitzadors independents d'energia amb més rendibilitat i millor qualificació de solvència a llarg termini

Grupo Visalia, una de les empreses catalanes del sector de l’energia més solvents

· El Grupo Visalia ha obtingut aquesta qualificació de forma prèvia al seu debut al MARF amb un programa de pagarés verds de 34 milions

Amb un EBITDA del 7,4% i un rating BB+ amb tendència estable segons l'agència europea EthiFinance Ratings, el Grupo Visalia es consolida com un dels grups energètics independents de comercialització d'energia amb més rendibilitat i millor qualificació de solvència a llarg termini. Grupo Visalia, que és una de les empreses catalanes del sector de l’energia més solvents, ha obtingut aquesta qualificació de forma prèvia al seu debut al MARF amb un programa de pagarés verds de 34 milions. Cuatrecasas ha assessorat l'emissor en el registre del programa de pagarés verds, certificats per SERFIEX d'acord amb els principis dels bons verds ICMA. Miraltabank ha participat com a entitat directora i col·laboradora del programa, GVC Gaesco com a assessor registrat a MARF i CaixaBank com a agent de pagaments de les emissions.

CRIPTO MERCAT

Es llança al mercat del criptoart la col·lecció més gran d'obres originals realitzada a internet fins ara

· La creixent adopció de les criptomonedes que s'ha produït des de finals de 2020, ha suposat l'aparició de nous actius financers vinculats a la tecnologia blockchain i, per tant, un revulsiu al món financer i una obertura a noves oportunitats de negoci

Des de mitjan 2021, a l'ecosistema cripto han anat cobrant importància els denominats NFT (Non Fungible Token), que no són més que actius digitals certificats amb tecnologia blockchain. Els NFT poden ser d'índole molt diversa, però el sector on estan cobrant més importància és el de l'art. En aquest cas, els NFT són peces d'art úniques, que porten vinculat un certificat digital permanent que autentifica la propietat i permet la compra-venda sense intermediaris. És tal l'auge, que a l'art digital desenvolupat a la blockchain ja se l'anomena criptoart, i, encara que ara com ara engloba moltes tipologies de creacions artístiques, està cridat a ser un tipus de mercat d'art per si mateix.

Mercabarna posa en marxa el ‘Foodback’, un centre pioner de reaprofitament de fruites i verdures

· L’objectiu és passar de les 1.500 tones d’aliments que es recuperen actualment a les 4.000 en cinc anys

Aquest dijous s’ha inaugurat a Mercabarna el ‘Foodback’, un centre pioner de reaprofitament de fruites i verdures no comercialitzables però que són perfectament aptes per al consum humà. El projecte, que ha estat possible gràcies a la col·laboració i implicació de 10 entitats i de les gairebé 600 empreses del mercat central, pretén multiplicar per 2,5 l’aprofitament alimentari en cinc anys, passant de les 1.500 tones d’aliments aprofitats actualment a les 4.000 tones. Lluís Fatjó, president del Banc dels Aliments, ha recordat que el 20% de la població no té accés a una alimentació saludable i que això obliga a erradicar el malbaratament alimentari. El triatge dels aliments el faran persones en situació de vulnerabilitat.

HIPOTECA FIXA O VARIABLE?

Pujada del preu de les hipoteques a tipus variable

· L'escalada de la inflació -ara la tenim per sobre del 6%- preocupa el Banc Central Europeu, que ja ha deixat la porta oberta a apujar els tipus d'interès aquest any. Això s'està notant en l'euríbor, que s'utilitza com a referència per calcular els tipus de les hipoteques

En els últims dos mesos està registrant una remuntada important. Ha passat del mínim històric del desembre, del -0,52 per cent, al -0,31% divendres. La revifada de l'euríbor està fent pujar el preu de les hipoteques variables que ofereixen els bancs als seus clients. Com sol passar en aquestes situacions, ampliar la visió temporal ajuda a posar-ho tot al seu lloc. Estem molt lluny del 5,5% que va tocar l'euríbor l'1 d'octubre del 2008, en ple esclat de la bombolla immobiliària. Aquella situació va dur a molts hipotecats a llançar la tovallola i perdre el seu pis. Els experts prefereixen mirar-s'ho amb una perspectiva serena i llancen un missatge de calma als que tenen hipoteques. No preveuen fortes pujades en les quotes mensuals aquest any.

0,1875