elmonfinancer.cat
Munich guanya terreny a Amèrica i assoleix uns ingressos de 800 milions
Ampliar
(Foto: Redes sociales)

Munich guanya terreny a Amèrica i assoleix uns ingressos de 800 milions

L'empresa catalana de sabates ha vist créixer els seus ingressos un 82% en cinc anys

martes 25 de junio de 2024, 14:54h
L'expansió de la companyia catalana, fundada fa quasi 85 anys, sembla ja inapel·lable. Els seus ingresso van sobrepassar els 80 milions l'any passat, és a dir, un 9% més que el 2022 i un 82% més que el 2019.

Això es deu al gran nombre de botigues físiques que ha obert en els últims mesos, tal com indica el Xavier Berneda, propietari de Munich. En l'últim any, ha obert set botigues. A més, ha reformat els establiments que ja tenia en funcionament per donar més presència a la seva nova estètica de màrqueting.

Són molts els canvis que ha implementat la marca en els últims anys. Més enllà de les sabates, ha ampliat els productes i ara també ofereix roba casual i d'esports d'home. "Hem passat d'una superfície mitjana d'uns 75 metres quadrat per botiga a més de cent", comenta Berneda amb relació a l'ampliació d'oferta i, per tant, de punts de venda.
Recentment, s'han remodelat les botigues del centre comercial Illa (Barcelona), San Sebastián de els Reyes, Getafe i Andorra. Aquest any, la marca catalana espera obrir punt de venda també a Alacant, Múrcia, Granada, Astúries i Vigo. En total, Munich té entorn de 30 botigues pròpies i 300 punts de venda a Espanya.

El creixement a Amèrica s'ha convertit en una prioritat

La companyia catalana va decidir obrir-se al pla internacional que s'ha anat implementant en els últims anys. D'aquest mode, la venda internacional ja aporta 9,3 milions d'euros. Itàlia és el país d'on Munich treu més ingressos, 4 milions de facturació i un 17% de creixement. A més, l'empresa ha registrat últimament botigues a Geòrgia, Polònia i Sèrbia. La seva presència ha arribat inclús a Àsia, on ja ven sabates (sobretot de futbol sala) a Kazakhstan i Indonèsia.

Això no obstant, no hi ha dubte que el mercat americà s'ha convertit en una de les prioritats de Munich per les xifres d'èxit que la marca ha registrat en aquell continent. Les vendes no paren de créixer i el públic a l'altre costat de l'Atlàntic ja suposa un 30% dels ingressos de Munich a l'estranger. Xile és el país en què l'empresa catalana més ha penetrat, ja que ha pogut obrir botigues a diversos grans magatzems París. A Equador és a la cadena Marathon. D'altra banda, ara aposta pel Brasil i Mèxic. "Són mercats estratègics amb una demanda creixent de productes de moda i esport", assenyala Berneda.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)
Compartir en Meneame enviar a reddit compartir en Tuenti

+
0 comentarios