elmonfinancer.cat

Diada de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació a Catalunya

La Diada de les TIC a Catalunya debat sobre el present i el futur de la Intel·ligència Artificial en diferents àmbits

La Diada de les TIC a Catalunya debat sobre el present i el futur de la Intel·ligència Artificial en diferents àmbits
Ampliar

· Bleta; Dra. Guiomar Corral (La Salle); Acapps; Neurekalab; Watteco i l’Ajuntament de Sant Feliu han estat els projectes guanyadors dels Premis Graustic 2023 que s’han lliurat en el marc de la jornada celebrada a Barcelona

viernes 17 de noviembre de 2023, 12:04h

L’Associació Graustic ha celebrat avui la Diada de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació a Catalunya a la Torre Telefònica – Diagonal 00 de Barcelona. Més de 80 professionals TIC i del teixit empresarial de Catalunya han format part de les diferents taules rodones de la jornada. Sota el títol “Intel·ligència Artificial: apocalipsi, salvació o simplement evolució?”, la jornada s’ha centrat en la irrupció de la Intel·ligència Artificial en diferents àmbits com l’educació, la salut, l’administració o l’empresa, entre altres. Ponents de primer nivell han reflexionat en diferents taules rodones sobre el present i el futur de la IA, el seu impacte en les nostres vides i també sobre l’ètica i la dimensió legal per establir els límits del seu ús.

L’edició d’enguany ha comptat amb una jornada online, celebrada el dimecres 15 de novembre amb cinc taules de debat i la diada presencial amb vuit taules de debat en les que s’ha reflexionat sobre l’aplicació de la IA en la comunicació, les arts, la salut, l’administració, l’educació, la indústria, l’àmbit laboral, l’empresa o la igualtat.

En aquesta línia, el president de Graustic, Dani Pujol, ha assegurat que “la Intel·ligència Artificial és una eina poderosa que ofereix innombrables beneficis però també planteja preocupacions legítimes sobre l'ocupació, la privadesa de les dades, la responsabilitat i l’ètica. La clau per aprofitar al màxim la IA és abordar aquestes preocupacions de manera proactiva i responsable, promovent una regulació adequada i una col·laboració efectiva entre governs, empreses i la societat en conjunt. La IA és un aliat valuós a l'era digital, però ens hem d'assegurar que el seu poder s'utilitzi per al bé comú”.

La jornada, presentada per la periodista i doctora en comunicació Sílvia Cóppulo, ha comptat amb una conferència inaugural a càrrec de Manel Sanromà, president CIVICAi i una conferència magistral a càrrec d’Israel Olalla, Customer Engineer Manager de Google Cloud.

La diada ha comptat amb la participació de Joan Josep Berbel, president de la Comissió PIMEC Digitalització i Innovació i vocal del Comitè Executiu; Pilar Díaz, alcaldessa d’Esplugues, presidenta de Localret i presidenta de Serveis Generals i Transició Digital de la Diputació de Barcelona; Sergi Marcén, secretari de Telecomunicacions i Transformació Digital de la Generalitat de Catalunya; Liliana Arroyo, directora general de Societat Digital de la Generalitat de Catalunya; Josep Antoni Rom, rector de la Universitat Ramon Llull; Lluïsa Moret, presidenta de la Diputació de Barcelona i alcaldessa de Sant Boi; Jordi Valls, quart tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona i Pilar Conesa, presidenta d’Anteverti i Comissària de SCEWC.

Premis Graustic 2023

Els premis Graustic, que s’han lliurat en el marc de la Diada, distingeixen a aquells professionals, empreses o institucions que promouen l’ús de les TIC i les fan servir per millorar la innovació, l’esforç exportador i la responsabilitat social.

Els guanyadors dels premis Graustic 2023 en les diferents categories han estat:

Premi GrausTIC a la Jove Emprenedoria Digital: Bleta

Premi GrausTIC a les Dones TIC: Dra. Guiomar Corral (La Salle)

Premi GrausTIC a la Integració Social a través de la Digitalització: Acapps

Premi GrausTIC a la Innovació a través de les Tecnologies Mòbils: Neurekalab

Premi GrausTIC a l’Eficiència Energètica i la Sostenibilitat a través de les TIC: Watteco

Premi GrausTIC a la Innovació Digital en l’Àmbit Urbà i de l’Espai Públic: Ajuntament de Sant Feliu

En la categoria “Premi GrausTIC a la Innovació en Economia Blava” el premi ha quedat desert.

L’edició de l’any vinent de la Diada de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació a Catalunya tindrà lloc els dies 13 y 14 de novembre.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)
Compartir en Meneame enviar a reddit compartir en Tuenti

+
0 comentarios