elmonfinancer.cat

El grup energètic avança en el procés d'integració vertical amb l'adquisició de 460 km de xarxes d'electricitat a la província de Lleida

La companyia energètica catalana Visalia adquireix l’empresa lleidatana Grupo Serosense i entra en el negoci de les xarxes d'electricitat i telecomunicacions

La companyia energètica catalana Visalia adquireix l’empresa lleidatana Grupo Serosense i entra en el negoci de les xarxes d'electricitat i telecomunicacions
Ampliar

· Aquesta adquisició, en la que Visalia sumarà 13.000 clients d'electricitat i de telecomunicacions, s'executarà després de l'autorització de competència

sábado 03 de febrero de 2024, 09:52h
Visalia, el grup energètic independent català que subministra electricitat, gas natural, gasoil i propà a més de 110.000 clients en procés d'integració vertical amb el desenvolupament d'actius propis de generació d'energia solar fotovoltaica, fa un pas important en el procés d'integració vertical amb l'adquisició de l’empresa lleidatana Grupo Serosense, entrant amb força al negoci de distribució d'electricitat i al de les telecomunicacions. És una operació subjecta a l'aprovació de competència. El grup Visalia, que ha unificat recentment tot el negoci de les seves empreses sota la marca Visalia, ha realitzat aquesta adquisició com a part del desenvolupament del seu pla estratègic a 2026 basat en la integració d'antigues marques, la diversificació i la convergència de serveis per oferir productes a mida i altament competitius per a tota la seva tipologia de clients, principalment comunitats de propietaris, llars particulars, micronegocis i pimes.

El grup Serosense té més de 100 anys d'història i abasta diverses línies de negoci a la província de Lleida: xarxes distribució elèctrica, comercialització d'electricitat, xarxes de fibra de telecomunicacions i comercialització de serveis de telecomunicació, amb 9.000 punts de subministrament d'electricitat repartits per les comarques del Segrià, Urgell i Ribera d'Ebre, connectats als seus 460 km de línies elèctriques desplegades a les àrees d'Alcarràs, Maials-Serós i Anglesona; i al voltant de 4.000 clients d'internet de banda ampla, telefonia fixa, mòbil i continguts de TV connectats a la xarxa pròpia FTTH de fibra d'alta velocitat desplegada a 10 municipis de la comarca de Segrià.

Llançament de tarifa plana

Pel que fa a la convergència de productes i serveis, cada cop més demandada pels clients, Visalia llançarà al febrer una innovadora tarifa plana no regularitzable de llum, gas, telefonia i internet. En aquest sentit, l'adquisició del negoci de telecomunicacions de Serosense li permet accelerar la seva entrada en el negoci de telecomunicacions i en l'impuls de l'oferta convergent d'energia i telecomunicacions, convertint-se en un operador transversal capaç d'oferir solucions integrals de subministraments a particulars, comunitats de propietaris i pimes.

Addicionalment, en aquesta operació Visalia adquirirà un projecte fotovoltaic de 2,6 MWp de capacitat a Maials en avançat estat de desenvolupament que permetrà l'abastament propi de més de 5.000 MWh anuals d'energia 100% renovable, que s'uniran als més de 100 MWp de projectes fotovoltaics que la companyia ja està desenvolupant com a part de la seva estratègia d'integració vertical mitjançant l'autoproveïment d'energia 100% sostenible i competitiva.

Segons Pablo Abejas, CEO de Visalia, “l'adequació i l'ampliació de les xarxes de distribució és essencial per a la transició energètica i Visalia aspira a ser un agent dinamitzador de la transició cap a una energia més competitiva i sostenible, accessible per a tot tipus de consumidors independentment de la seva condició socioeconòmica”. L’adequat manteniment i inversió en xarxes de distribució és essencial per dinamitzar l'economia en entorns rurals, ja que permet atraure noves inversions en renovables i indústries que busquen energia competitiva. En aquest sentit, Abejas afegeix que “venim amb l'ànim d'invertir en infraestructures energètiques i telecomunicacions. Volem convertir la seva àrea de distribució en un pol de desenvolupament econòmic facilitant l'entrada d'inversions en renovables i atraient la indústria intensiva en energia”. Així mateix, per a Pablo Abejas “l'equip de Serosense és clau en la nostra estratègia, ja que som nous en el negoci de xarxes d'electricitat i telecomunicacions i comptar amb uns professionals amb tanta experiència és un gran avantatge competitiu. Serosense seguirà operant amb la seva marca a tota la regió, atès que és una empresa centenària i de sempre valorada pels clients per la seva proximitat i qualitat”.

Per la seva banda, Jordi Serrano, soci actual de Serosense, indica que “Visalia és un soci de garantia compromès amb el futur empresarial de l'empresa, amb el desenvolupament i el creixement de la nostra zona de distribució i amb l'equip humà que compon l'empresa actualment”.

Segons indica Alejandro Tejero-Garcés, director general de Visalia “tenim com a objectiu posicionar-nos com un operador de referència en la comercialització d'energia compartida, per la qual cosa considerem prioritàries les inversions en comunitats energètiques, generació distribuïda i emmagatzematge energètic en l'àrea d'operació de Serosense perquè els habitants d'aquesta regió puguin accedir a energia 100% renovable i més barata sense haver d'invertir ni un sol euro”. Així mateix, Tejero-Garcés indica que “la ubicació de Serosense és estratègica per consolidar el lideratge de Visalia a la regió nord-est de la península, atès que la forta presència de Visalia a Barcelona i Aragó es veu complementada ara amb una gran presència a Lleida” .

Visalia ha comptat amb l'assessorament de la consultoria estratègica JQ Advisors. KPMG ha realitzat la due diligence financera i de negoci i la firma Araoz i Rueda la revisió legal. Amb aquesta adquisició Visalia es consolida com un grup energètic verticalment integrat, amb estructura semblant a les elèctriques tradicionals, diversificades amb actius de generació, infraestructures de xarxes de distribució i carteres estables i fidelitzades de centenars de milers de petits clients. Addicionalment, Visalia subministra gas natural, gasoil i propà als seus clients, als quals afegeix ara la possibilitat de subministrar banda ampla de fibra per a internet d'alta velocitat, telefonia fixa i mòbil, a més de continguts de TV, convertint Visalia en un de els operadors més diversificats i amb més gamma de serveis a nivell nacional.

Visalia és grup de comercialització d'energia (electricitat, gas, gasoil i propà) i de desenvolupament de projectes de generació d'energia renovable (fotovoltaica), de gran i/o petita escala destinats a l'autoconsum per a comunitats de veïns, particulars, petits negocis, pimes i indústries amb més de 110.000 clients. Fins al novembre del 2023 venia operant a través de les seves marques Watium, Gashogar, Syder, Doméstica, Visalia Solar, Visalia Renovables. El 2023 va incorporar Submëtrika, dedicada al mesurament i control de dipòsits i gestió de rutes. Visalia té com a objectiu fer possible l'accés a les energies renovables en nuclis urbans per a qualsevol família o petita i mitjana empresa local, sense que hagin de fer front a cap tipus d'inversió. Dins del seu programa de responsabilitat social corporativa, Visalia, en col·laboració amb Fundación Luz Solidaria, destina gran part dels seus beneficis a obra social, a través de múltiples programes socials i ambientals com ara la lluita contra la pobresa energètica, la protecció de la infància , la investigació i lluita contra el càncer o la inclusió laboral de persones amb discapacitat. http://www.visalia.com.es/

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)
Compartir en Meneame enviar a reddit compartir en Tuenti

+
0 comentarios