elmonfinancer.cat

L'Ambaixador de Kazakhstan es reuneix amb periodistes espanyols

L'Ambaixador de Kazakhstan es reuneix amb periodistes espanyols
Ampliar

· El passat 30 de gener va tenir lloc, a la residència de l'Ambaixador de la República del Kazakhstan, Exmo. Sr. Danat Mussayev, una trobada informal amb periodistes de mitjans de comunicació espanyols

jueves 15 de febrero de 2024, 21:53h
Entre els periodistes assistents, van estar presents Josué Cárdenas, redactor de ÑTV, Angie Calero del diari ABC, Javier García Isac, Director d'INFORMA RÀDIO, Alfonso Rojo, Director de PeriodistaDigital.com, Roberto Rodríguez Manzaneque, Director i Productor a RÀDIO LLIBERTAT, Javier Martín Domínguez, ex corresponsal de TVE i president del Club Internacional de Premsa i José Luis Barceló, Director d'ElMundoFinanciero.com. El diplomàtic kazakh va familiaritzar els periodistes espanyols amb el contingut de l'entrevista concedida per Kassym-Jomart Tokayev, president de Kazakhstan, al diari “Egemen Kazakstan”. Mussàiev es va centrar en el moment actual que viu Kazakhstan, que en els darrers anys ja ha gaudit d'una profunda transformació regulatòria i que ha afrontat reformes constitucionals importantíssimes que el col·loquen com un dels països més avançats de l'Àsia Central.
D'esquerra a dreta, José Luis Barceló, Josué Cárdenas i Alfonso Rojo.
Ampliar
D'esquerra a dreta, José Luis Barceló, Josué Cárdenas i Alfonso Rojo.

L'obertura econòmica i la seva exposició a inversions estrangeres possibiliten que el Kazakhstan tingui avui alguns dels millors indicadors econòmics i de creixement de la regió.

L'eix central del nou Kazakhstan es basa en els valors d'equitat, inclusió i pragmatisme en un país la riquesa del qual arriba als 259.000 milions de dòlars, fet que suposa un augment del 15% respecte al 2022, mentre continua l'arribada d'inversió estrangera directa i incrementa el comerç exterior. Kazakhstan, va informar l'ambaixador, busca una major autosuficiència industrial i econòmica amb especial atenció al sector manufacturer i reduir la dependència de les importacions, així com crear un alt valor afegit més gran en la indústria.

L'ambaixador va informar que la inversió estrangera l'últim any ha arribat al voltant dels 28 mil milions de dòlars. L'objectiu de Tokayev és atraure 150.000 milions de dòlars d'inversió estrangera directa en el mandat. Per això, el Govern ha implementat mesures per rebaixar impostos i legislar a llarg termini, augmentar la digitalització i innovació, claus en el desenvolupament del país. Les iniciatives inclouen el suport a la transformació digital, l'accés a les noves tecnologies i el foment d'una cultura de la innovació al sector de les pimes. Segons Mussaiev, el President del Kazakhstan, ha implementat una bateria de reformes per incrementar el desenvolupament econòmic, polític i social al país.

A més, el Govern kazakh planeja abordar la tasca crucial d'atreure inversions, fins i tot mitjançant la privatització i la recuperació d'actius. La inversió a gran escala té el potencial d'accelerar l'economia i crear nous punts de creixement. Per això s'ha creat recentment una Oficina Central d'Inversions amb poders amplis per millorar el clima inversor i l'execució qualitativa dels projectes d'inversió.

Continuant amb el tema, Mussàiev va parlar sobre els esforços per estimular el creixement econòmic i l'aplicació de reformes sistèmiques en el marc del nou rumb econòmic. També va assenyalar que la tasca de duplicar el PIB per al 2029 s'ha fixat com a objectiu estratègic.

Cal destacar que en el marc de Global Gateway al Fòrum d'Inversors s'anuncia el compromís d'invertir 10.000 milions d'euros al Corredor Transcaspià de Transport que connectarà Europa i Àsia Central.

L'ambaixador també va comptar amb una sèrie d'importants esdeveniments internacionals que se celebraran al Kazakhstan aquest any.

Els periodistes van rebre informació detallada sobre el Fòrum Internacional d'Astana una nova plataforma de diàleg, amb la finalitat d'unir esforços per abordar desafiaments globals clau. El fòrum, que tindrà lloc els dies 13 i 14 de juny a la capital Astana, servirà com a plataforma perquè, delegats d'alt nivell de governs estrangers, organitzacions internacionals, empreses i cercles acadèmics estableixin un diàleg i busquin solucions a problemes com ara el canvi climàtic, la manca d'aliments i la seguretat energètica.

Un tema a part va ser la celebració dels V Jocs Nòmades Mundials al Kazakhstan. L'esdeveniment també se celebrarà a Astana del 8 al 14 de setembre de 2024 amb participació al voltant de 4.000 esportistes de més de 100 països, prendran part a les diferents competicions. S'espera que més de 100.000 turistes vagin a la capital del país per presenciar les competicions esportives i els actes culturals.

En conclusió, Mussajev va destacar que l'any 2024 transcorre sota el signe del 15è aniversari de la signatura de l'Acord d'Associació Estratègica entre Kazakhstan i Espanya. En el marc de l'aniversari estan previstos diversos actes de caràcter polític, econòmic i cultural-humanitari, entre els quals hi ha la visita de rectors d'universitats espanyoles al Kazakhstan.

Al final de la reunió informal va tenir lloc un dinar amb preguntes dels periodistes.

L'Ambaixador de Kazakhstan es reuneix amb periodistes espanyols
Ampliar
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (1)    No(0)
Compartir en Meneame enviar a reddit compartir en Tuenti

+
0 comentarios