elmonfinancer.cat

Yosef David Sánchez-Molina, cònsol d'Israel a Barcelona, participa als actes institucionals en memòria de les víctimes de l'Holocaust

Yosef David Sánchez-Molina, cònsol d'Israel a Barcelona, participa als actes institucionals en memòria de les víctimes de l'Holocaust

· El dissabte 27 de gener es commemora el Dia Internacional a Memòria de les Víctimes de l'Holocaust

domingo 28 de enero de 2024, 12:06h
Per mantenir-lo viu al record, el Parlament de Catalunya va organitzar un acte a l'Auditori del Parlament el dijous 25 de gener a les 18.30h en què va participar el cònsol d'Israel a Barcelona, Yosef David Sánchez-Molina. Aquest esdeveniment és la culminació del projecte educatiu en memòria de les víctimes de l'Holocaust amb què el Parlament de Catalunya contribueix a mantenir viva la memòria històrica sobre aquells fets. El cònsol d'Israel a Barcelona també ha estat present a l'acte organitzat per l'Ajuntament de Barcelona juntament amb la Generalitat de Catalunya el dimecres 24 de gener a les 18.30ha la Plaça Sant Jaume de Barcelona per commemorar aquest dia internacional.

El passat El 27 de gener s'ha commemorat l'alliberament el 1945 per les tropes soviètiques del camp de concentració i d'extermini nazi d'Auschwitz-Birkenau. Aquesta data va ser oficialment proclamada, el novembre del 2005, Dia Internacional a Memòria de les Víctimes de l'Holocaust amb l'objectiu de lluitar contra l'antisemitisme, el racisme i tota altra forma d'intolerància que pugui conduir a actes violents contra determinats grups humans.

Setanta anys després, els Estats Membres comparteixen la responsabilitat col·lectiva d'abordar els traumes romanents, mantenir mesures que permetin una commemoració eficaç, tenir cura dels llocs històrics i promoure l'educació, la documentació i la investigació. Aquesta responsabilitat obliga a educar sobre les causes, les conseqüències i la dinàmica dels delictes, així com a enfortir la resiliència dels joves contra les ideologies d'odi.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)
Compartir en Meneame enviar a reddit compartir en Tuenti

+
0 comentarios