elmonfinancer.cat

Tot el que serà notícia en clau econòmica aquesta setmana

El nostre director, José Luis Barceló, ho ha detallat al programa “Duros a 4 pessetes” de COPE Catalunya i Andorra

lunes 21 de julio de 2025, 09:58h

El nostre director ha explicat que s'està parlant molt del cupo català, ja que onze comunitats autònomes perdrien gairebé 50.000 milions d'euros si es generalitzés. A més, els inspectors d'Hisenda han demanat la dimissió directament de Montero per la gravetat del cupo català i han arribat a titllar, fins i tot, de voladura de l'Estat de Dret i de l'Agència Tributària aquest acord amb Esquerra Republicana. Avisen, a més, que perjudicaria tots els ciutadans, inclosos també els mateixos catalans, i també hi havia al darrere l'AIREF, que vol vigilar el cupo català perquè compleixi les regles fiscals i no desbocar el dèficit i el deute, i també ha parlat de què s'ha criticat molt el Ministeri d'Hisenda per la manca de Pressupostos Generals de l'Estat i intentar llançar aquest cupo català.

Així mateix, Barceló ha assenyalat que Catalunya i el País Basc estan intentant fer caixa amb aquests grups minoritaris, ja que així evitarien assumir el dèficit de les pensions. Amb això, diu, queda molt allò de semblar que es fa caixa, però no assumir les despeses de cara al futur, perquè els independentistes han exigit el control de la Hisenda, però no assumeixen i prefereixen que siguin tots els espanyols els que paguin, per exemple, les seves jubilacions.

D’altra banda, el nostre director ha explicat que hi ha una notícia també que té a veure amb la SEPI, la Societat Espanyola de Participacions Industrials, que ha gastat més de 5.000 milions d'euros en entrar i copar espai en firmes estratègiques a l'era Sánchez. Això, assegura, ha estat una estratègia pendular, perquè des dels governs d'Aznar, per exemple, s'ha anat deixant anar llast de l'Estat en empreses i sectors estratègics, però hi ha hagut altres moments, com aquest de Pedro Sánchez, en què, per exemple, el desembarcament a Talgo, amb 75 milions, ha estat l'últim moviment del hòlding públic de la SEPI, després d’Indra i Telefònica. En aquest sentit, José Luis Barceló explica que el Govern de Pedro Sánchez ha fet de la SEPI una mena d'instrument per colonitzar les empreses estratègiques espanyoles en un moviment pendular que quedarà d'herència per als governs que vinguin.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)
Compartir en Meneame enviar a reddit compartir en Tuenti

+
0 comentarios