elmonfinancer.cat

Aposta per l’autoconsum a Catalunya com a eix del seu Pla Estratègic 2023-2026

Grupo Visalia invertirà a Catalunya 20 milions d’euros en instal·lacions fotovoltaiques durant el 2024

Grupo Visalia invertirà a Catalunya 20 milions d’euros en instal·lacions fotovoltaiques durant el 2024
Ampliar

· La companyia vol contribuir al creixement de la producció d'energia renovable a Catalunya, on ja ha desenvolupat 71 instal·lacions solars d'autoconsum per a empreses, comunitats de veïns i habitatges particulars amb una potència instal·lada de 928,6 kWp

domingo 08 de octubre de 2023, 12:39h
Grupo Visalia aposta per Catalunya com a mercat principal en el marc del pla estratègic 2023-2026. Tal com ha remarcat Pablo Abejas, conseller delegat de Grupo Visalia, “prioritzarem el desenvolupament d'instal·lacions solars a Catalunya tant per a autoconsum com per a generació distribuïda, dirigides a pimes, comunitats de veïns i particulars”. “Catalunya és el focus principal del nostre creixement, ja que és on vam néixer i des d'on ens hem expandit a altres mercats”, ha assegurat. Per aquest motiu, ha anunciat una inversió el 2024 de 20 milions d'euros en el desenvolupament d'instal·lacions fotovoltaiques de generació compartida a Catalunya -la instal·lació serà propietat de l'empresa- que vendrà l'energia als subministraments situats a menys de dos quilòmetres, donant accés a energia renovable de proximitat a baix preu a milers de famílies catalanes.

Tenint en compte que només el 10,1% de l'energia que consumeix la indústria a Catalunya és renovable, molt per sota de la mitjana espanyola, que es troba al 25,1%, Grupo Visalia, tal com ha remarcat Pablo Abejas , “vol contribuir a què aquesta xifra pugi significativament en els propers anys”. “Catalunya té un gran potencial per liderar la transformació ecològica del sud d'Europa, ja que la seva densitat de població és una de les més grans del continent europeu. Per això, apostem pel desenvolupament renovable, conscients de la necessitat d’inversió que es necessita en aquesta matèria. Catalunya ho té tot per ser punta de llança en la descarbonització de les ciutats europees, per això el nostre propòsit és transformar els edificis residencials i les teulades de les pimes i indústries perquè produeixin i consumeixin energies netes. L'objectiu és que deixin de ser improductius, amb façanes fredes, per convertir-se en centres de producció d'energia solar de consum de proximitat, renovables, econòmics i accessibles per a qualsevol ciutadà i empresa de Catalunya”, ha afegit.

El grup energètic català amb seu a Vilanova i la Geltrú, és una multi-utility líder independent en el subministrament d'energia i desenvolupaments fotovoltaics que produeix i subministra energia renovable juntament amb solucions d'autoconsum, monitorització, eficiència energètica i punts de recàrrega de vehicles elèctrics per a pimes, petits negocis, autònoms, comunitats de veïns i particulars. Pretén duplicar la seva presència a Catalunya en els propers tres anys, per aconseguir passar dels 6.000 clients de gas actuals als 18.000 el 2026 i, en l'àmbit de l'electricitat, aconseguir passar dels 23.000 CUPS (Codi Universal de Punt de Subministrament) actuals a 46.000 en tres anys. En l'àmbit solar, preveu desenvolupar més de 15 projectes de la seva propietat durant el 2024 amb una potència instal·lada de més de 20 MWp.

D'altra banda, la companyia ha anunciat un acord amb Servinergia - empresa dedicada a la instal·lació i manteniment de plaques solars– perquè sigui el primer punt de servei exclusiu del Grupo Visalia, que arrenca operacions a Catalunya. En aquest sentit, Servinergia ja ha obert una oficina pròpia a Tarragona i té en perspectiva obrir-ne dues més a Girona i Lleida durant aquest any i el primer trimestre del 2024. A més d’instal·lacions solars, Servinergia també comercialitza serveis de subministrament de llum i gas per a empreses a través de la marca Syder, i a llars a través de Doméstica Energía.

El Grupo Visalia, referent en subministrament d'energia a comunitats de propietaris, va iniciar la seva especialització en aquest col·lectiu el 2021 després de la compra de Watium, una de les comercialitzadores del grup, del qual formen part sis empreses més: Syder, Gashogar, Doméstica, Visalia Solar, Visalia Renovables i la recent incorporada Submëtrika.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)
Compartir en Meneame enviar a reddit compartir en Tuenti

+
0 comentarios