elmonfinancer.cat

ECONOMIA 4.0

Arrenca Barcelona New Economy Week, l'esdeveniment únic sobre l'economia 4.0

Arrenca Barcelona New Economy Week, l'esdeveniment únic sobre l'economia 4.0
Ampliar

· L'esdeveniment, que es desenvoluparà del 3 al 6 d'octubre a l'edifici DFactory Barcelona, es podrà seguir a través d'una plataforma en línia d'última generació

domingo 02 de octubre de 2022, 20:03h

El proper dilluns 3 d'octubre començarà la tercera edició del Barcelona New Economy Week (BNEW) a l'emblemàtic edifici DFactory. El Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) tornarà a convertir Barcelona, ​​Espanya, a la capital mundial de la nova economia, assumint el seu rol com a motor transformador i innovador dins aquesta metamorfosi global. A l'esdeveniment inaugural, que se celebrarà dilluns a les 10 hores al DFactory Barcelona, ​​estarà presidit per la delegada del Govern a Catalunya, Mª Eugenia Gay, el secretari d'empresa i competitivitat de la Generalitat de Catalunya, Albert Castellanos, i la tercera tinent d'alcaldia de l'Ajuntament de Barcelona, ​​Laia Bonet, a més del delegat especial de l'Estat al CZFB, Pere Navarro, i la directora general del CZFB, Blanca Sorigué. Del 3 al 6 d'octubre, BNEW reunirà 600 speakers que oferiran fins a 180 hores de contingut distribuïdes a 130 panells, sessions i debats. Aquest esdeveniment internacional comptarà, a més, amb 1.500 startups participants i amb una previsió de més de 12.000 assistents, la meitat de manera presencial, de més de 100 països.

El CZFB aposta per un caràcter híbrid de l´esdeveniment gràcies a la plataforma digital d´última generació de BNEW, on les diferents activitats es podran seguir des de qualsevol part del món, tant en directe com en diferit. Així mateix, mitjançant intel·ligència artificial, aquesta plataforma permetrà gaudir dels avantatges d'un networking de qualitat, aportant a cada participant propostes de persones en organitzacions amb què té interessos comuns. També, el mateix esdeveniment està concebut per potenciar la creació de xarxes de relació, tot fomentant el networking presencial.

Any rere any aquest esdeveniment genera un gran interès a tots els països de Llatinoamèrica. De fet, Colòmbia, Equador, Argentina, Mèxic i Perú representen el 68% de les inscripcions internacionals fins ara, sent Colòmbia el país amb més participació en aquest grup amb un 35.9%, seguit per l'Equador amb un 20,6%.

La participació de ponents, empreses i institucions llatinoamericanes també guanyen pes en aquesta edició; en concret a la vertical BNEW Invest. Entre altres, hi haurà Juan Pablo Rivera, CEO de la Zona Franca de Bogotà (Colòmbia); Jeannette Bonet, CEO de Curaçao Investment and Export Promotion Agency (Curacau); Carlos Wong, CEO Coyol Free Zone (Costa Rica); Daniel Liranzo, director del Consell Nacional de Zones Franques (República Dominicana); Lisandro Ganuza, Membre de Junta Directiva de l'Associació Mundial de Zones Franques (Argentina); Gustavo Gonzalez de Vega, president d'AZFA (Espanya), Guillermo Misiano, CEO PTP Group (Argentina); Enrique Buero, CEO Parc de la Ciència (Uruguai); Ignacio Del CEO WTC (Uruguai); Ambar Ruiz, directora General de Zones Franques (Panamà); Victòria Osorio, directora de ProBarranquilla (Colòmbia).

A més, el BNEW compta amb diversos partners i empreses rellevants pertanyents a aquesta regió, com l'Associació de Zones Franques de les Amèriques (AZFA), Probarranquilla, Cambra d'Usuaris de Zones Franques (ANDI), Consell Nacional de Zones Franques d'Exportació de República Dominicana i el World Free Zones Organization

Per a Pere Navarro, “des del primer moment la nostra intenció era que el BNEW s'anés transformant segons els esdeveniments mundials, adaptant-se a la nova situació socioeconòmica”. El delegat també afirma que “per al CZFB és un privilegi tenir assistents d'una regió tan important com a Llatinoamèrica; gràcies a aquesta multiculturalitat aconseguirem una millor interconnexió entre sectors i professionals per a la nova economia”.

Per la seva banda, Blanca Sorigué comenta que “des de dilluns que ve podrem gaudir de més de cent hores de contingut sobre set sectors principals d'aquesta transformació mundial: Digital Industry, Invest, Sustainability, Mobility, Real Estate, Talent i Experience. A més, aquestes verticals estan formades per temàtiques que es tractaran de manera transversal, com és la digitalització, la sostenibilitat o la igualtat”.

Premis Millor Startup BNEW 2022

El 5 d'octubre que ve, a partir de les 20 hores ia l'Estació de França, la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana del Govern d'Espanya, Raquel Sánchez, presidirà l'acte de lliurament dels Premis a les Millors Startups de BNEW 2022 de cadascuna de les verticals (Digital Industry, Real Estate, Mobility, Talent i Sustainability).

Més de 50 empreses emergents han presentat la seva candidatura al concurs del BNEW Startup Innovation Hub, en què el jurat avaluarà les solucions dels participants segons l'impacte que aquestes tinguin a la indústria, la capacitat dels equips de gestió i les solucions tecnològiques de alt valor que aporten avantatges competitius sostenibles. Així mateix, es tindrà en compte el potencial de creixement sostenible de la startup, la capacitat per influir en l'economia i la societat, i el component d'innovació.

Les 7 verticals de la nova economia

A BNEW Digital Industry s'abordaran les possibilitats que ofereix el món digital, com el metavers en el model de fabricació intel·ligent, la ciberseguretat a la indústria 4.0 o el paper clau de la dona en la tecnologia. Una de les novetats en aquesta edició serà l'estudi de les noves tendències d'inversió a tot el món, a la vertical anomenada BNEW Invest, fent èmfasi sobre riscos i oportunitats de l'economia actual, la inversió en energies renovables o les cryptomonedes.

BNEW Real Estate reunirà els principals actors i empreses sota temàtiques referents a comercial real estate, arquitectura sostenible, smart cities o Proptech. A la vertical BNEW Mobility el sector privat i públic es reuneixen per exposar una sèrie de solucions i propostes en matèria de mobilitat, estudiar els nous reptes sobre el futur del ferrocarril, els Smart ports i la denominació d'avions green.

Tot i que la sostenibilitat serà transversal amb presència a la resta de verticals, el CZFB aposta pel seu compromís amb els ODS fixats a l'Agenda 2030 a través de BNEW Sustainability, tractant temes referents al consum sostenible, la importància de l'economia circular o la gestió de residus, en sectors importants com a moda i alimentació. El panell anomenat BNEW Talent és una altra de les verticals de més interès, ja que es parlarà sobre els grans desafiaments del sector, com l'educació, la igualtat o els nous perfils que està creant la indústria 4.0.

Com a vertical diferent de la resta, hi haurà BNEW Experience, enfocada a fer conèixer l'oferta d'oci i cultura de la ciutat de Barcelona. Esdeveniments culinaris, amb tast de vins, xocolata o Gin; showcookings a càrrec de destacats xefs; experiències tecnològiques i immersives; o fins i tot exposicions d´escultura, pintura i moda.

També s'organitzaran les sessions Inspirational Speakers, on personalitats com Josef Ajram, especialista en borsa i mercats, o Laura Rojas-Marcos, doctora en psicologia, ens parlaran de les seves pròpies experiències al sector.

El BNEW disposa d'una pàgina web amb informació de l'esdeveniment, oberta a inscripcions, mentre que als perfils de Twitter i LinkedIn es van donant a conèixer els diferents speakers i empreses participants.

Arrenca Barcelona New Economy Week, l'esdeveniment únic sobre l'economia 4.0
Ampliar
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)
Compartir en Meneame enviar a reddit compartir en Tuenti

+
0 comentarios