elmonfinancer.cat

CRIPTO MERCAT

Es llança al mercat del criptoart la col·lecció més gran d'obres originals realitzada a internet fins ara

Es llança al mercat del criptoart la col·lecció més gran d'obres originals realitzada a internet fins ara
Ampliar

· La creixent adopció de les criptomonedes que s'ha produït des de finals de 2020, ha suposat l'aparició de nous actius financers vinculats a la tecnologia blockchain i, per tant, un revulsiu al món financer i una obertura a noves oportunitats de negoci

martes 17 de mayo de 2022, 19:11h

Des de mitjan 2021, a l'ecosistema cripto han anat cobrant importància els denominats NFT (Non Fungible Token), que no són més que actius digitals certificats amb tecnologia blockchain. Els NFT poden ser d'índole molt diversa, però el sector on estan cobrant més importància és el de l'art. En aquest cas, els NFT són peces d'art úniques, que porten vinculat un certificat digital permanent que autentifica la propietat i permet la compra-venda sense intermediaris. És tal l'auge, que a l'art digital desenvolupat a la blockchain ja se l'anomena criptoart, i, encara que ara com ara engloba moltes tipologies de creacions artístiques, està cridat a ser un tipus de mercat d'art per si mateix.

Al món de l'art, el mercat dels NFT posseeix molts avantatges respecte al tradicional, sent la més destacada, la visibilitat a nivell internacional que proporciona als artistes. Els marketplaces on s'exposen les obres, a diferència de les galeries d'art tradicionals, són una finestra oberta al món. A més, el valor últim de les obres ve definit per l'àmplia comunitat de l'ecosistema cripto, que dóna valor a l'obra per se, independentment de la notorietat de l'artista. Això darrer suposa una gran oportunitat per a artistes que estiguin disposats a innovar.

Aquest és el cas de l´artista espanyol Josep Antoni Esteve i Torres (de nom artístic Veitorr). Sempre a l'avantguarda de la innovació al món de l'art, llançarà aquest 2022 la Veitorr Faces Collection: una col·lecció única al món, que es converteix en la primera gran col·lecció de suma d'originals que s'ha presentat al criptomercat fins avui dia.

Què és Veitorr Faces Collection?

És una compilació de 1000 cares que Veitorr ha dibuixat al llarg dels seus viatges al món. Cada cara és única i és el resultat de la recerca pràcticament científica de l'expressivitat de l'ésser humà que es pot assolir dibuixant. Inspirant-se en artistes com Bacon, Lebron, Gioacommetti o el mateix Picasso, Veitorr ha treballat la deformació, fins a assolir deformacions orgàniques de les cares que li permeten aconseguir una expressió concreta. Però lluny de quedar-se aquí, Veitorr ha volgut que aquesta col·lecció dibuixada primer a mà, es converteixi en NFT, mitjançant un posttractament digital, que li acaba donant el seu aspecte final.

Veitorr és, per tant, dels pocs artistes que produeixen art tradicional per col·locar-lo al cripto mercat. I és que la tendència majoritària al mercat del criptoart és la creació directa d'art digital. Veitorr, en canvi, realitza el procés al revés, creant primer l'obra física (en dibuix o escultura), que és retreballada en digital, i anomenada per ser convertida en format NFT.

Les seves 1000 obres són totes úniques i estaran disponibles a la plataforma Open Sea, el principal marketplace que existeix a l'ecosistema del criptoart. Però l'adquisició d'un NFT de la Thousand Faces Collection anirà més enllà de la possessió exclusiva de l'obra d'art, ja que el comprador passarà a formar part de la Veitorr Faces Community. En aquesta comunitat, els seus membres rebran periòdicament recompenses que variaran en funció del nombre de NFT que posseeixin. Les primeres recompenses seran en forma de monedes collecionables (les anomenades face coins) que en el futur immediat tindran múltiples utilitats. A més, els membres de la comunitat podran accedir a sorteigs, merchandising especial, poder de decisió sobre el futur del projecte, he fins i tot obtenir el dibuix físic de base del NFT.

Veitorr en el seu salt al criptoart no ha estat sol, sinó que ho ha fet de la mà de NFT Empordà, una empresa que s'encarrega de facilitar als artistes tradicionals (pintors i escultors) la seva entrada al criptomercat. Veitorr ha realitzat tota la feina artística, des de la creació de l'obra fins a la seva digitalització i posttractament. Mentrestant, NFT Empordà s'ha encarregat d'assessorar en tots els aspectes tècnics relacionats amb la posada a la venda de l'obra així com de dissenyar una estratègia de màrqueting específica per a la col·lecció.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)
Compartir en Meneame enviar a reddit compartir en Tuenti

+
1 comentarios