elmonfinancer.cat
La Federació Catalana de Futbol ha de protagonitzar titulars pels seus esportistes, no per malgastar diners
Ampliar

La Federació Catalana de Futbol ha de protagonitzar titulars pels seus esportistes, no per malgastar diners

El sumari que investiga al president de la Federació Catalana de Futbol, Joan Soteras, i membres de la seva junta directiva, els deixa contra les cordes. El Jutjat número 2 de Sabadell investiga el frau electoral que es va cometre a les eleccions del 13 de febrer del 2023. A banda del Jutjat, el tema també el porta l'àrea Central d'Anticorrupció dels Mossos d'Esquadra. Tota aquesta investigació va ser impulsada pel candidat Juanjo Isern.

Des del 2018, la Federació Catalana de Futbol ha pagat més d'1 milió d'euros en indemnitzacions per acomiadaments. En total 25 treballadors van perdre els llocs de treball en uns acomiadaments declarats improcedents. El problema de tot això és que aquests diners ho han pagat els clubs de les seves quotes. A això cal afegir-hi les costes d'advocats, pagaments a la notaria Simón-Navarro, primes a directius i tota una sèrie de despeses vinculades a la gestió irregular de l'equip dirigit per Joan Soteras. L'import total pot pujar fins a 2,5 milions d'euros. Uns diners que no serviran per ajudar els clubs de futbol catalans, sinó per mantenir una estructura insostenible i uns directius que fa mesos havien d'haver deixat la Federació.

Per parlar del present i del futur de la Federació Catalana de Futbol hem parlat amb el candidat Juanjo Isern, l'impulsor de tota aquesta investigació judicial, perquè ens aclareixi la veritat sobre uns fets que, segons el jutjat de Sabadell, estan vinculats a un presumpte delicte continuat de falsedat en document privat, un presumpte delicte continuat de falsedat en document públic i un presumpte delicte dadministració deslleial.

Cada dia escoltem i llegim notícies referents a la investigació que un jutjat de Sabadell i els Mossos d'esquadra estan realitzant pel que fa al frau electoral comès a la Federació Catalana de Futbol. Sap quan s'acabarà això?

Confio que la justícia resoldrà aquest i tots els assumptes que el Sr. Soteras i la seva junta tenen pendents. Per part nostra, seguim treballant amb un compromís ferm per recuperar la imatge de la Federació Catalana de Futbol i situar-la al capdavant de l'esport d'aquest país. Tenim molts reptes i els estem abordant des de totes les àrees amb la mirada posada al territori.

Si diu que ja estan treballant, vol dir que ja té un equip definit?

Fa temps que treballem com a equip. No només les persones que integren la meva candidatura, sinó també amb un equip amb què coordinem el present, per tractar les necessitats reals dels clubs de futbol. Ens centrem a escoltar-los i traçar conjuntament les estratègies necessàries per enfortir el futbol català i els seus clubs. Un tema molt necessari i clau per al futur.

Ens podeu avançar altres noms?

Sóc una persona que creu fermament que el talent i l'experiència són claus per fer front a qualsevol repte. Per aquest motiu, amb mi treballen els millors per donar resposta a les necessitats del futbol català. Una de les persones que m'acompanya des del començament en aquest projecte és la Joana Ortega. Desitjo que ella sigui la primera dona vicepresidenta de la Federació Catalana de Futbol. És una persona amb alta capacitat directiva i executiva, que treballarà colze a colze juntament amb directius com Xavi Urbano, gran coneixedor del futbol català, i qui impulsarà una visió i estratègia per posar els clubs al centre del treball federatiu com a màxima prioritat.

Persones que ja apareixien a la seva candidatura. Amb qui més compte?

A la part més executiva i tècnica de la federació, és indispensable fer el canvi que el futbol català necessita. Hem de recuperar prestigi, ser innovadors i líders, amb una clara vocació de servei i buscant l'excel·lència. Per això vull que estigui encapçalada per Pere Vilà, expert en dret esportiu i gestió, que coneix els clubs de Catalunya i la seva singularitat.

D'altra banda, si parlem estrictament de futbol, per mi és un privilegi comptar amb el coneixement i experiència de persones com Txus Lahoz, una referència dins del futbol sala a nivell mundial, així com Pilar Puig “Pilarinha”, pionera del futbol femení a el nostre país i qui millor que ningú coneix els reptes del futbol femení català gràcies als 26 anys que ha viscut com a jugadora.

Per què ens diu per a vostè és una prioritat el futbol i el territori?

Ho tenim clar. La Federació és dels clubs i han de sentir l'acompanyament de la Federació. Per aquest motiu, també és una tasca molt important de Xavi Urbà en l'estratègia federativa. Vull posar al capdavant de l'organització territorial Jordi Terés, una persona amb experiència que coneix el territori i els seus clubs, des dels més humils fins als més grans.

Segons la seva opinió, quins reptes té la Federació Catalana de Futbol?

Com he comentat diverses vegades, la Federació té com a principal repte recuperar la bona imatge que sempre ha tingut. Hem de crear titulars a diaris gràcies als nostres esportistes, seleccions i clubs, no per casos foscos. El model actual està fracassat i amb unes prioritats equivocades. Nosaltres som l´equip de solucions i experiència, amb propostes tant per a la part esportiva com per a la part de gestió. Hem de posar al mateix nivell l'esport femení i masculí i treballar amb fermesa per una inclusió real. Només cal malgastar diners en assumptes que no són propis de la Federació i hem d'utilitzar-los per posar al centre els clubs i els seus esportistes. Perquè només Tots Junts fem força, (Tots junts fem força), com diu el lema del nostre equip.

Quines iniciatives concretes té per millorar la gestió i el suport als clubs?

Estem desenvolupant diverses iniciatives concretes per millorar la gestió i el suport als clubs. Per exemple, implementarem programes de formació contínua per a directius i entrenadors, assegurant-nos que tenen les eines necessàries per fer créixer els seus clubs. A més, destinarem recursos específics per al desenvolupament del futbol base i el futbol femení, assegurant que tots els nivells del nostre esport rebin el suport que mereixen. La transparència i el compliment normatiu en la gestió serà també una prioritat, amb informes periòdics i consultes obertes amb els clubs per garantir que la Federació està alineada amb les seves necessitats i expectatives.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)
Compartir en Meneame enviar a reddit compartir en Tuenti

+
0 comentarios