elmonfinancer.cat

Grans empreses catalanes

Cirsa assolirà uns ingressos de 2.000 milions d'euros aquest 2024

La companyia de joc propietat de Blackstone anuncia davant acreditors que té com a objectiu sortir a Borsa

jueves 13 de junio de 2024, 13:09h

El grup Cirsa preveu un gran marge de creixement aquest any. De fet, la companyia va informar ahir en una reunió amb d'inversors a Londres que espera passar els 2.000 euros en ingressos. A més, també preveu que el seu resultat operatiu brut superi a tots els anteriors. Aquestes previsiones fan que la companyia reprengui el projecte de la sortida a Borsa que ja va temptejar al 2017.

Cirsa assolirà uns ingressos de 2.000 milions d'euros aquest 2024
Ampliar

Els resultats que ha reportat Cirsa són esplèndids. La companyia presidida per Joaquim Agut va tancar el primer trimestre de 2024 amb un ebitda de 165 milions, el que significa un creixement del 8,6%, segons fonts de la Vanguardia. És més, preveu arribar a un resultat brut d'entre 168 milions i 172 milions en el segon trimestre, el qual podria suposar entre 6 i 9 punts de creixement.

La companyia de joc, que, amb aquestes previsions positives, mira ja cap al final d'any i espera poder tancar amb un ebidta d'entre 680 milions i 710 milions. L'empresa és positiva i, si les dades previstes acabessin sent una realitat, podria acabar el 2024 amb una pujada en el resultat operatiu d'entre 8 i 13 punts amb respecte de l'any 2023.

A la reunió entre inversors i directius a Londres, Cirsa va exposar una sèrie de dades. Entre elles, que un 41% dels seus ingressos venen de l'activitat a Espanya. Després ve Itàlia, amb el 27%. I ja amb menys percentatge representatiu, Panamà, Mèxic i Colòmbia, amb el 9, el 8 i el 7, respectivament.

Els ingressos de l'empresa amb seu a Terrassa oscil·laran entre els 2.110 milions i els 2.160 milions aquest any, el qual suposaria un creixement total d'entre 6 i 8 punts.

A més, van explicar el desglossament de la seva facturació per tipus d'activitats. Així, els casinos de Cirsa suposen un 47% dels ingressos de l'empreses. La majoria de la resta es reparteixen en les diferents xarxes de màquines escurabutxaques que té l'empresa. Les que té a Espanya suposen un 27% i d'Itàlia un 5%. Pel que fa al joc online, Cirsa calcula que representa un 10% de la seva facturació.

Es preveu un creixement dels ingressos d'entre el 6 i el 8 pecent

La reunió a Londres ha servit a qui ocupa les places més altes de Cirsa per explicar el seu objectiu a la Borsa. Aseguren que la sortida al mercat de valors "segueix sent una opció". No obstant, comenten que "les condiciones del mercat marcaran els temps". Perquè, aseguren, volen esperar a trobar "una valoració òptima de l'empresa".

Segons avança la Vanguardia, Cirsa hauria contractat ja fa unes setmanes a tres bancs per a que coordinin l'exploració de la sortida a borsa. Els tres escollits han estat Deutsche Bank, Barclays i Morgan Stanley. Es calcula que el valor actual de la companyia se situat en els últims mesos prop dels 6.000 milions.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)
Compartir en Meneame enviar a reddit compartir en Tuenti

+
0 comentarios