elmonfinancer.cat

Els robatoris amb força disminueixen un 45,8% a Calonge i Sant Antoni després d’augmentar la plantilla de policia local

Els robatoris amb força disminueixen un 45,8% a Calonge i Sant Antoni després d’augmentar la plantilla de policia local
Ampliar

· El tinent d’alcalde i regidor de Seguretat Ciutadana, Alberto Mas, recorda que la prioritat del PP en entrar al govern va ser “reforçar la seguretat i emprendre mesures en aquesta línia”

domingo 28 de enero de 2024, 10:28h
Els índexs de delinqüència han disminuït a Calonge i Sant Antonien els darrers quatre anys. Així ho va defensar el tinent d’alcalde i regidor de Seguretat Ciutadana del municipi, Alberto Mas (PP), durant el torn de precs i preguntes del darrer ple municipal i, a més, “les dades ho avalen”. Per exemple, en el cas dels robatoris amb força, en els darrers 4 anys s’ha experimentat una davallada del 45,8%, passant dels 253 robatoris el 2019 a 137 robatoris el 2023. El tinent d’alcalde té clar que aquesta millora es deu també a l’augment dels efectius policials doncs “hem passat de 28 a 36, més els 4 agents que contractem com a reforç durant els quatre mesos de temporada alta”.

Mas ha recordat que quan el Partit Popular va entrar al govern per primera vegada “ja vam assegurar que la nostra prioritat era reforçar la seguretat a Calonge i Sant Antoni i vam emprendre mesures en aquesta direcció que ara, quatre anys després, demostren que estem en el camí correcte”. De fet, el tinent d’alcalde ha senyalat com només el darrer any els agents de Policia Local van atendre 9.134 requeriments, 4.132 trucades telefòniques i 5.002 atencions presencials, “vam efectuar 1.116 controls de seguretat, una xifra molt per sobre del que fa qualsevol dels nostres veïns” i s’han realitzat 179 actuacions de caràcter assistencial, que inclou ajuda a persones grans, malalts o mediacions en conflictes; també durant el 2023 els delictes de violència de gènere han baixat un 41,4%, així com els delictes de violència domèstica han disminuït un 23,5%.

Per al regidor popular, “la tendència és bona, però cal seguir realitzant un esforç pressupostari i de gestió perquè encara ens queda feina per fer”. Mas ha senyalat que l’àrea de seguretat ciutadana seguirà sent clau en l’actual govern per mantenir aquesta tendència a la baixa en els índex delinqüencials i donar solucions als nostres veïns. En aquest sentit ha remarcat, per exemple, com Calonge i Sant Antoni “està traslladant el missatge que no permetem okupacions d’habitatges a través de la vigilància i actuacions permanents per evitar aquest fenomen tan problemàtic i que porta de corcoll a molts municipis de la província”.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (1)    No(0)
Compartir en Meneame enviar a reddit compartir en Tuenti

+
0 comentarios