elmonfinancer.cat

El Barça respira per haver-se desfet de part del seu deute

L'actual president, Joan Laporta, ha aconsseguit rebaixar 350 milions del deute del club en tres anys

El Barça respira per haver-se desfet de part del seu deute
Ampliar
(Foto: Redes sociales)
El Barcelona comença a veure la llum al final del llarg túnel de deute en que es va ficar després de passar per diverses gestions deficients. El club blaugrana ha tingut durant tot l'any l'objectiu d'obtenir benefici després de molts exercissis sense fer-ho. Laporta, en una assemblea ordinària, va anunciar que aquest any el balanç de tancament sortirà en positiu.

Reducció de 200 milions de deute


A finals de 2023, l'exvicepresident econòmic va comentar que el deute de l'empresa arribava als 1.200 milions al 2% d'interessos. De totes maneres, aquesta motxilla era molt més gran abans. A l'any 2021 i 2022, els dos primers anys de feina de la directiva de Laporta, el deute estava en 1.350 milions al 8%, és a dir, es va reduir en 150 l'any passat.

Per tant, la preocupació de l'àrea econòmica culer era, i així es va aconseguir, reduir l'excés de deute. Era important poder disminuir-la per l'ampliació del Camp Nou i la creació d'un Espai Barça. Ara, el deute se situaria en els 1.000 milions.

Els patrocinis, clau en la recuperació. Les palanques i Montjuïc, una limitació


L'acord amb Nike ha ajudat a fer front a la baixada d'ingressos que ha patit el Barça per la temporada que ha hagut de jugar a Montjuïc i per no poder comptar amb tots els diners dels drets televisius. Amb l'estratègia de les palanques es va vendre una gran part dels drets de Barça Studios, el qual hauria fet baixar molt la facturació culer. A més, el club necessitava sanejar-se per poder fer front a l'ampliació de l'estadi i la creació d'un Espai Barça.

El Barça va rebre el 2021 un passiu molt elevat que la junta directiva del Laporta encara treballa per reduir. Ara, els directius encarregats de l'àrea econòmica miren amb bons ulls el futur, però no volen perdre la cautela. Es tracta d'una gran notícia, ja que el Barça estava enfonsat en un pou que semblava no tenir fi.

En Joan Gaspart, expresident del club, ha defensat la gestió d'en Bartomeu dient que es tractava d'un context econòmic molt complicat. En canvi, en Xavi Vilajoana, membre de la directiva de Bartomeu, ha criticat l'actual gestió de Laporta.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)
Compartir en Meneame enviar a reddit compartir en Tuenti

+
0 comentarios