elmonfinancer.cat

Sectors econòmics

La celebració de Sant Joan a Catalunya té un impacte econòmic indirecte de 250 milions d'euros

El sector de la pirotècnia a Catalunya factura 40 milions d’euros anuals, dels quals 14.8MEUR corresponen a les vendes de Sant Joan

martes 18 de junio de 2024, 10:12h
L’Asociación de Comerciantes de Fuegos Artificiales de España (ACFAE) ha col·laborat amb la realització de l’estudi Impacto del sector de la pirotecnia en España, el primer estudi sectorial de la pirotècnia elaborat per Fundación Civismo i presentat al Congrés dels Diputats.
Fuegos artificiales
Ampliar
Fuegos artificiales (Foto: DALL·E ai art)

Les xifres posen de manifest que el sector de la pirotècnia a Catalunya factura 40 milions d’euros anuals, dels quals 14.8MEUR corresponen a les vendes de Sant Joan.

"Les empreses catalanes comercialitzen productes tant a nivell nacional com internacional. Més de 700 municipis realitzen espectacles pirotècnics i cal tenir en compte també la pirotècnia que s’utilitza als correfocs que se celebren per tot el territori. L’impacte econòmic indirecte que representa la celebració de Sant Joan s’enfila fins als 250 MEUR ”, explica Jordi Brau, president d'ACFAE.
Per aquesta revetlla de Sant Joan es preveu que s’instal·laran a Catalunya un total de 1.451 punts de venda.

València i Catalunya encapçalen els rànquings pirotècnics


Catalunya és una de les comunitats que concentra més empreses del sector de la pirotècnia, amb un 16%, només superada per la Comunitat Valenciana (amb un 24%) i Galícia (18%).
Dins del pla estratègic sectorial, aprovat el 2023, la gran aposta del sector és la reducció del nivell sonor dels artificis pirotècnics i l’oferta d’artificis amb una trajectòria garantida amb l’objectiu de ser més respectuosos amb l’entorn natural i oferir més cura a nivell social. El Pla Estratègic sectorial es basa en 3 eixos bàsics que són: reducció del plàstic als artificis i els seus envasos; reducció de l'impacte sonor dels artificis i afavorir els productes inclusius i, finalment, el desenvolupament de productes i estratègies per neutralitzar la petjada de CO2.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)
Compartir en Meneame enviar a reddit compartir en Tuenti

+
0 comentarios