elmonfinancer.cat

Inditex torna a batre rècords i espera que 2023 sigui un dels seus millors anys

Inditex torna a batre rècords i espera que 2023 sigui un dels seus millors anys

· Les seves vendes han augmentat un 16% entre maig i juny respecte del mateix període de l'any passat

jueves 08 de junio de 2023, 10:56h

Inditex torna a batre rècords i s'encamina cap a un altre any amb registres històrics. Aquest 2023 va tancar un primer trimestre excel·lent a nivells de benefici i vendes, on va aconseguir uns ingressos un 12,89% superiors als del primer trimestre del 2022.

A més, la multinacional espanyola va registrar un benefici net un 53,68% major. És més, és la primera vegada que la companyia aconsegueix una facturació superior als 7.000 milions en un primer trimestre, que sol ser el més fluix en quant a vendes. El 2022, el primer de Marta Ortega com a presidenta de la companyia, va facturar al voltant de 32.500 milions, xifra que supera en un 17,5% la facturació del 2021. L'any passat va ser excel·lent per a Inditex, ja que el seu benefici es va disparar fins a 4.130 milions (un increment del 27%).
Però es clar, tot això té a veure amb que a Espanya les vendes van crèixer en 700 milions, fins a arribar als 4.690, cosa que es tradueix en que, de mitjana, cada espanyol es va gastar cent euros en roba de la multinacional.
Pel que fa al segon trimestre, Óscar García Maceiras, conseller delegat d'Inditex, assegura que les col·leccions de primavera-estiu estan sent molt ben valorades pels clients. Inditex ha aconseguit una revaloració acumulada del 38% des del començament del 2023. Els seus títols van assolir ahir un 5,7%, deixant el valor de mercat de la firma en gairebé 105.000 milions. En total, esperen poder obtenir una inversió ordinària de prop de 1.600 milions d'euros aquest 2023.
Aquest augment d'ingressos, beneficis i vendes es tradueix també en un increment de posicionament, rendibilitat i dividends a la borsa. El consell d'administració proposarà a la junta general d'accionistes aprovar un dividend que arribi a l'1,2 per acció amb càrrec als resultats del 2022 (dos pagaments de 0,6 euros l'any).
I és que Inditex s’ha mantingut totalment al marge de la inflació que ha irromput l’economia de pràcticament tota Europa. Això s'atribueix a la 'creativitat dels seus equips' i 'la flexibilitat' del seu model de negoci, cosa que permet ser versàtil i poder adaptar-se amb facilitat a la demanda dels clients. A més, la seva estratègia es basa en ser present a més de 200 mercats de baixa penetració, el qual els permet identificar oportunitats a nivell global.
La companyia està segura que Espanya és i serà un mercat clau per a ella. Així mateix, continuarà apostant pel país i ja ha anunciat que farà reformes a les seves botigues més emblemàtiques, ademés d’obrir grans locals en moltes capitals europees. Inditex també vol ampliar el seu negoci en països asiàtics on no és present avui dia (Cambodja, entre molts altres). També veuen oportunitats de creixement als Estats Units, on esperen que entre el 2023 i el 2025, Zara obri almenys trenta botigues per tot el país nord-americà.
Ni tan sols el tancament de les botigues a Rússia a causa del conflicte amb Ucraïna han pogut frenar l'expansió i el creixement d'Inditex. La companyia comptava amb més de 500 establiments al territori rus, la qual cosa es pot traduir en més de 9.000 empleats. La seva presència a Rússia suposava un 10% de la facturació total.
La fortalesa dels beneficis malgrat les externalitats desfavorables sorprèn a totes les institucions que supervisen i depenen de l'acció de les multinacionals. Per part seva, la Fundació de les Caixes d'Estalvis afirma que la demanda nacional està en caiguda, tant a nivell de consum privat com a nivell d'inversió. Tot i això, Inditex ha millorat respecte a períodes anteriors i respecte als seus competidors, és a dir, les vendes a Espanya i gran part d'Europa estan caient, però sembla que Inditex és immune a tot això.
Per rematar aquest èxtasi en el creixement dels comptes d'Inditex, la companyia ja està dissenyant diversos processos per facilitar la venda al client i millorar-ne el tracte. Per exemple, la nova tecnologia de seguretat permetrà fer servir alarmes virtuals que faran més senzill i eficaç el sistema d'autopagament. Aquesta eina es posarà en marxa a les botigues de Zara a tot el món a partir del mes de juliol.
Inditex preveu, també, que la seva plataforma Zara Pre-Owned (el sistema de donació de roba de la marca) estarà disponible des del novembre al Regne Unit, i que arribi a França, Alemanya i Espanya al llarg també d'aquest 2023. 'Amb aquesta plataforma seguirem ajudant que els nostres clients puguin estendre la vida útil de les seves peces Zara a través de la donació, la reparació o la venda entre particulars', argumenta Inditex.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (1)    No(0)
Compartir en Meneame enviar a reddit compartir en Tuenti

+
0 comentarios