elmonfinancer.cat

ES MILLORA L'ORIENTACIÓ AL VIATGER

La Generalitat de Catalunya i la TEISA presenten a Barcelona les àrees d'intercanvi del transport públic interurbà

La Generalitat de Catalunya i la TEISA presenten a Barcelona les àrees d'intercanvi del transport públic interurbà
Ampliar

· Amb aquesta iniciativa la companyia gironina personalitza les parades del carrer Tarragona i l'avinguda Gran Via, oferint informació pràctica i visual als clients de l'autocar interurbà

miércoles 05 de abril de 2023, 10:02h
La Generalitat i la companyia gironina d'autocars TEISA han presentat la senyalització de dues àrees d'intercanvi interurbanes, amb la voluntat que aquesta iniciativa es pugui convertir en un model per millorar les parades de transport públic interurbà a Barcelona. La parada té una imatge pròpia per a l'autocar interurbà de la Generalitat, integrant-se a l'estil de les parades del bus urbà i metropolità (TMB i AMB), amb l'objectiu d'oferir una informació completa i detallada als usuaris sobre les opcions d'intermodalitat disponibles des d'aquest mateix punt dins de la xarxa de transport públic. L'actuació s'ha dut a terme a les parades de la Gran Via de les Corts Catalanes, 658, al carrer Tarragona, i també al pal del carrer Aragó 271. Des d'aquestes parades s'ofereix servei de transport públic des d'Olot (per Bracons – Vic, Banyoles o Santa Coloma de Farners) i de Camprodon i Ripoll amb Barcelona. L'àrea d'intercanvi interurbana aporta informació visual i alhora pràctica als clients, millorant-ne l'orientació i integrant-lo a la xarxa de transport públic de la ciutat. S'informa, de primera mà, de quina és la seva ubicació exacta a la trama urbana i també quines són les parades de bus urbà, bicing, metro i tren que té més a prop, mostrant-se en un mapa la seva situació acompanyada d'una sèrie de indicadors per conèixer les distàncies en temps i metres en els desplaçaments d'última milla.

TEISA convida a viatjar a les destinacions on s'ofereix servei de transport públic amb autocar vinilant les parades amb imatges atractives del Ripollès, la Garrotxa i el Pla de l'Estany, amb l'objectiu de no només facilitar orientació als viatgers que arriben, sinó també com a punt d'atracció per als barcelonins que volen gaudir d'aquestes comarques desplaçant-se amb transport públic. Col·locant els nous vinils, el viatger pot consultar les principals destinacions de cada servei. Se'n destaquen les parades més rellevants i els municipis pels quals passa l'autobús interurbà. Alhora apareix informació relativa als horaris, que es poden consultar 'in situ' o també mitjançant un codi QR. TEISA està treballant per poder incorporar codis Navilens d'orientació per a persones cegues i de baixa visió per detectar les parades amb el telèfon mòbil.

La companyia aprofita aquestes noves parades per recordar la presència de la nova oficina datenció al públic situada al carrer Roger de Llúria que la consolida com lúnic operador de transport interurbà a Catalunya que disposa duna instal· lació daquest tipus al centre de Barcelona . El local, inaugurat el mes de febrer passat, ofereix als seus usuaris una sala d'espera, lavabos, servei de paqueteria, una consigna gratuïta, comprar o gestionar abonaments i rebre atenció personalitzada (sempre amb cita prèvia) per a aquelles gestions relacionades amb la T -mobilitat.

Oriol Martori, Director General de Transports i Mobilitat, explica que "es tracta d´un impuls per a les zones d´interès turístic del país, que ha de contribuir a plantejar alternatives al vehicle privat per als desplaçaments d´oci, turístics i de cap de setmana". La reinterpretació de les parades d‟autobús com a punts d‟informació de la mobilitat i de promoció turística és un pas més en la integració de la xarxa de les infraestructures de mobilitat, i en benefici dels usuaris”.

Àlex Gilabert, director-gerent de TEISA, declara que “és tan important per al client del transport públic disposar d'un servei amb autocar eficient, ràpid i còmode, com disposar d'un espai d'espera a les parades que faci la seva experiència de viatge agradable . Per això hem volgut dotar les parades on prestem servei a Barcelona d'una informació atractiva i visual que ens integri a la seva xarxa de transport públic. La intermodalitat és fonamental en una ciutat i facilita l‟ús de l‟autocar interurbà com a preferència de mobilitat sostenible”.

Més de 60 línies i presència a gairebé tot el territori de Girona i part de la província de Barcelona

El 13 de març del 1920 va néixer a Banyoles la companyia TEISA (Transports Elèctrics Interurbans S.A.) i ho va fer a partir d'una iniciativa empresarial singular i innovadora fa més de 100 anys. Al començament, va posar en funcionament dos òmnibus elèctrics que s'impulsaven mitjançant bateries que es recarregaven amb l'energia nocturna sobrera de centrals hidroelèctriques del Pla de l'Estany.

Avui dia, més d'un segle més tard, TEISA compta amb més de sis desenes de línies de transport regular i demanda, i amb un centenar de rutes escolars i de transport adaptat. També ofereix serveis turístics i excursions d'àmbit nacional i circuits internacionals amb autocar. L'empresa té 400 treballadors i treballadores, i és present a gairebé tota la província de Girona i en part de la demarcació de Barcelona. Dóna servei a Girona, Banyoles, Olot, Sant Feliu de Guíxols, Ripoll, Camprodon, Puigcerdà, Figueres, Santa Coloma de Farners, Sant Hilari Sacalm, Sant Celoni, Vic i Barcelona, entre d'altres poblacions. El passat mes de gener de 2023 va inaugurar una nova línia que uneix els tres nuclis de Vilafant i els connecta amb la ciutat de Figueres, i també va presentar el primer autobús 100% elèctric en un transport a la demanda, al seu servei Clic.cat a La Garrotxa.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)
Compartir en Meneame enviar a reddit compartir en Tuenti

+
0 comentarios