elmonfinancer.cat

GironaNotícies arriba a la majoria d'edat

GironaNotícies arriba a la majoria d'edat
Ampliar

· El portal, un dels diaris digitals de referència a les comarques gironines, fa 18 anys en ple Dia de Catalunya

lunes 11 de septiembre de 2023, 16:33h
El diari digital GironaNotícies.com ha arribat avui, coincidint amb el Dia de Catalunya, a la majoria dedat. El mitjà ha assolit els 18 anys de trajectòria plenament consolidada com un dels portals informatius de referència a la demarcació gironina, tot i que en els darrers anys el canal també ha apostat per ampliar el seu abast més enllà del territori.

Amb el temps, el mitjà ha anat modificant-ne el format i la presentació dels continguts, adaptant-se a les noves tendències informatives i tecnològiques. Tot i això, sempre ha mantingut el seu enfocament en els continguts de proximitat, amb l'objectiu de donar veu a esdeveniments i notícies que sovint no tenen grans possibilitats de projecció i difusió. Aquest enfocament local comparteix protagonisme amb altres continguts habituals, com les previsions meteorològiques o seccions específiques relacionades amb el món del motor o el turisme, així com informació política i social d'àmbit estatal o internacional.

En aquest sentit, des de fa uns quants anys, l'aposta periodística de GironaNotícies s'ha expandit més enllà del territori gironí. En concret, el diari electrònic compta cada cop amb més lectors tant a tot Espanya com a l'estranger. Aquest darrer factor s'explica perquè el medi català s'ha especialitzat en la redacció de posts patrocinats, una eina de posicionament web que el portal treballa amb dedicació amb l'objectiu de promocionar els productes i els serveis de les empreses i entitats que ho sol·liciten.

Posicionament i visites

L'evolució del digital, que forma part del Grup GN dirigit per Xavier Palomino, es reflecteix a les dades. Un ho proporciona l'empresa dels Estats Units SEO Site CheckUp, especialitzada en dades d'optimització, que assenyala que el portal és una de les plataformes informatives millor optimitzades a la Xarxa, no només a la província, sinó també a Catalunya. Té una puntuació propera als 90 punts, sobre 100, superant mitjans locals destacats, així com a plataformes d'abast nacional i fins i tot internacional.

D'altra banda, pel que fa a les visites, GironaNotícies també ha reforçat la seva presència amb el pas dels anys, i ha superat actualment els 8 milions de visites anuals. La majoria prové de Catalunya, amb una forta presència de la demarcació gironina, encara que també hi ha un augment a les visites de lectors de diferents punts del territori espanyol.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)
Compartir en Meneame enviar a reddit compartir en Tuenti

+
0 comentarios