elmonfinancer.cat

PROPOSTES DE CANVI A BARCELONA

Valents, la nova alternativa constitucionalista contra Colau

Eva Parera és la líder de Valents.
Ampliar
Eva Parera és la líder de Valents.

· És reconeixible que Barcelona, des que la gestiona Ada Colau, ha deixat de ser aquell referent turístic, cultural. per al món sencer i ha passat a ser un lloc insegur, conflictiu i brut

domingo 23 de abril de 2023, 18:48h

Davant això, a les darreres eleccions municipals, cap dels partits constitucionalistes va poder fer front a la xacra que Colau suposa per a una de les ciutats més importants del món. Per això, Valents llença una campanya proposa fer de Barcelona aquella ciutat exemplar que va ser durant tants anys. Es tracta d'un partit liderat per la candidata a l'Alcaldia, Eva Parera. És advocada i empresària, tot i que ha tingut una llarga carrera política, en que ha passat per un camí de transformació i entesa que explica al seu llibre "Un viatge per a valents: del nacionalisme al constitucionalisme". Valents és un partit format per emprenedors, autònoms, gent que sap la complicació que aixecar un negoci a Barcelona comporta i com n'és d'important per al desenvolupament i l'economia d'una ciutat posar les menys traves administratives possibles. Exposen que la seva preocupació són els problemes i els interessos de tots els catalans, i asseguren que no abandonaran mai Catalunya, com sí que van fer altres partits constitucionalistes. A més a més, Valents no és la sucursal de cap altra força política, és a dir, és un partit nou que restaurarà Barcelona i Catalunya i no està condicionat per les directrius d'una altra formació. És un partit que es proposa defensar els interessos dels catalans que també se senten espanyols, fent política a favor de la Unió Europea i de l'Estat de les autonomies. Valents és present a 150 municipis catalans i presentarà al voltant de 100 llistes de cara a les eleccions del 28 de maig.

Tot i això, tenen clar que la seva gran preocupació és la ciutat de Barcelona. Tothom reconeix el gran deteriorament que ha patit Barcelona a mans d'Ada Colau. Valents entén que la resplendor de les grans ciutats passa per garantir seguretat, que ni els barcelonins ni els turistes se sentin amenaçats de caminar pels carrers. Per tant, proposen augmentar la presència de policia als carrers i eradicar les màfies okupes que impedeixen que els barcelonins que paguen un lloguer o tenen una propietat puguin viure sense preocupació de perdre el seu immoble. Cal recalcar que el 43% de les okupacions il·legals que es cometen a Espanya tenen lloc a Barcelona. Per combatre aquesta situació, Valents va proposar ja fa temps la creació d'una unitat especialitzada en okupacions de la Guàrdia Urbana, com a resposta immediata a la situació dramàtica que viuen els veïns.

També proposen una baixada general dels impostos per no posar dificultats a les inversions o l'emprenedoria. Exposen que els alts nivells de recaptació actuals només posen en perill els diners dels barcelonins i els impedeix generar riquesa. És imprescindible per a Barcelona comptar amb una economia forta, i asseguren que això passa per donar llibertat als barcelonins perquè inverteixin els seus diners i no se'ls ofegui amb traves fiscals que limitin les seves capacitats financeres. D'aquesta manera, es podrà garantir que els joves barcelonins puguin accedir a un habitatge digne a una edat més avançada, per acabar així amb el retard d'independència que s'està vivint avui dia.

Un altre dels assumptes en què la ciutat de Barcelona està molt descurada és la neteja. Ada Colau inverteix 800.000 ? al dia en neteja, cosa que suma uns 300 milions anuals (un 10% del pressupost anual); tanmateix, només cal passejar uns minuts per la ciutat per adonar-se que el manteniment dels carrers és molt lluny del que hauria de tenir Barcelona.

Valents creu que les solucions als problemes que viu Barcelona no passen per ninguna de les alternatives que es presenten a l'Alcaldia. Cal recordar que Trias forma part del partit de Puigdemont i Borràs, que proposen la ruptura d'Espanya i discriminen aquells catalans que volen continuar sent espanyols. A més, Borràs està sentenciada a 4 anys de presó i 13 d'inhabilitació, i Puigdemont està fugat de la justícia espanyola a Brussel·les. El partit de Trias, a més a més d'estar perseguit per la justícia, va ser l'impulsor del referèndum il·legal de l'1 d'octubre, que va posar en perill no només el sentit de la democràcia i la Constitució, sinó també el valor de les idees de la meitat dels catalans. Junts per Catalunya és el partit que va posar els carrers de Barcelona en flames després de les sentències als polítics del procés el 2019. Xavier Trias està acusat de ser l'alcalde del 3%, ja que va pagar mig milió d'euros a Triacom (publicat a El Mundo). A mans de Junts per Catalunya, al voltant de 7.000 empreses han abandonat Catalunya per anar-se'n a altres comunitats.

Per Jaume Collboni (candidat del Partit Socialista a l'Alcaldia de Barcelona), per la seva banda, tampoc no passen les solucions a què s'enfronta Barcelona. Ha permès que Colau governi i destrossi la ciutat de Barcelona al llarg dels darrers 8 anys. El Partit Socialista no ha fet cap bé a Espanya. La gestió de Pedro Sánchez al govern ha suposat un atemptat contra l'Estat de dret; no oblidem que va indultar els polítics que van ser sentenciats pel Tribunal Suprem.

Per tant, Valents treballarà perquè tots els catalans puguin iniciar el seu propi negoci, exercir lliurement com a autònoms sense estar asfixiats de burocràcia i impostos. El panorama que va deixar el procés entre el 2017 i el 2019 ja va propiciar una marxa massiva d'empreses i una inestabilitat social enorme, però el govern de Sánchez tampoc fa cap bé a la que era una de les comunitats més riques -en tots els sentits- d'Espanya. Actualment, l'ocupació pública creix 4 vegades més que la privada, cosa que suposa un increment dels sous pagats amb diners públics i, també, que hi ha molts emprenedors que temen muntar el seu propi negoci per l'excessiva burocràcia i dificultats tant administratives com fiscals. La bretxa que hi ha entre el sector públic i el privat és preocupant, i des de Valents es creu que la prosperitat dels països passa per la creació d'empreses i llocs de treball.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)
Compartir en Meneame enviar a reddit compartir en Tuenti

+
0 comentarios