elmonfinancer.cat

AMB ESFERES RUSSES...

Puigdemont s'absté a l’hora de donar suport a l'ajuda financera de la UE a Ucraïna

Puigdemont s'absté a l’hora de donar suport a l'ajuda financera de la UE a Ucraïna

· Així ho determina el butlletí del Parlament Europeu sobre aquesta votació, que va tenir lloc el 17 de febrer i també va comptar amb les abstencions de Bildu i Podemos

miércoles 02 de marzo de 2022, 18:56h

L'expresident de la Generalitat de Catalunya i actual eurodiputat al Parlament Europeu, Carles Puigdemont, va evitar donar suport al paquet d'ajuda financera a Ucraïna per valor de 1.200 milions d'euros, tal com constata el butlletí de la Cambra europea sobre aquesta votació, que va tenir lloc el 17 de febrer passat , quan quedaven set dies perquè Rússia ataqués el país. En concret, Puigdemont es va abstenir, una decisió que va contrarestar amb la dels seus companys de bancada, Toni Comín i Clara Ponsatí, que van donar suport a la mesura de suport comunitari. Els eurodiputats d'ERC, d'altra banda, també hi van votar a favor, enmig d'un context on el país ucraïnès ja estava assetjat per les maniobres militars russes.

En aquest sentit, l'expresident es va alinear amb altres eurodiputats espanyols com els de Bildu i Podemos, que també van decidir abstenir-s'hi. En tot cas, el vot de Puigdemont contradiu el comunicat públic realitzat ahir pel Consell per la República que ell mateix presideix. A la nota, el col·lectiu assegura que “condemna les accions militars per part de la Federació Russa en territori d'Ucraïna, que impliquen una vulneració flagrant del dret internacional, i condemna el recurs a l'amenaça nuclear, que comporta un agreujament del conflicte i deteriora condicions per a una resolució negociada”.

La decisió de l'expresident, a més, arriba després dels suposats contactes per part del bloc independentista de l'entorn del mateix Puigdemont amb esferes russes. Així doncs, el mateix cap de l'oficina de Puigdemont a la Generalitat, Josep Lluís Alay, va reconèixer vincles amb els serveis secrets russos per demanar suports a favor de l'independentisme, mentre que la presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, va assegurar l’any passat que Rússia era necessària per declarar la independència.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)
Compartir en Meneame enviar a reddit compartir en Tuenti

+
0 comentarios