Però uns mesos després, l’acord va començar a trontollar. Quan semblava que es començava a recuperar el trànsit a finals de l’any passat, l’operació estava més lluny que mai de fer-se efectiva. Iberia va pagar 75 milions d’euros a la companyia de la família Hidalgo (el doble que els 40 milions d’euros establerts al contracte en cas que es trenqués l’acord) amb l’objectiu de renegociar les condicions durant el gener per arribar a un nou acord que pogués tenir el beneplàcit de la Comissió Europea. Però ara s’allunya amb aquesta revelació per part d’Iberia sobre l’interès d’una companyia que podria ser Air France, segons ‘El Confidencial’.
Amb tot, Iberia tampoc descarta la compra perquè consideren que la seva companyia és més beneficiosa per a Madrid i per a Espanya». L’objectiu d’Iberia per a la compra d’Air Europa sempre ha sigut transformar el ‘hub’ de Madrid «en un veritable rival per als quatre ‘hubs’ més grans d’Europa: Amsterdam, Frankfurt, Londres–Heathrow i París – Charles de Gaulle». Segons Iberia, el seu pes a l’aeroport de Madrid és menor que el d’altres aerolínies similars als seus ‘hubs’ respectius. De fet, la quota conjunta d’IAG amb Air Europa seria del 39%, més baixa que la que tenen els competidors a París Charles de Gaulle, Frankfurt o Amsterdam, que pugen fins al 45%, segons xifres prèvies a la pandèmia.
«IAG és el que està més ben posicionat per impulsar el seu compromís amb el ‘hub’ de Madrid i amb Espanya, per al desenvolupament de càrrega o de l’aeroport de Barcelona i per al trànsit domèstic i desenvolupament d’un ‘hub’ de manteniment que no farà cap altre competidor europeu. Si [la venda d’Air Europa a una altra aerolínia] es materialitza, serà una molt mala notícia per a Espanya i per al ‘hub’ de Madrid», ha afegit el president d’Iberia, Javier Sánchez-Prieto.