elmonfinancer.cat

Tot el que serà notícia en clau econòmica aquesta setmana

El nostre director, José Luis Barceló, ho ha detallat al programa “Duros a 4 pessetes” de COPE Catalunya i Andorra

lunes 14 de abril de 2025, 11:46h

El director de “El Món Financer” i “El Mundo Financiero”, José Luis Barceló, ha explicat al programa “Duros a 4 pessetes” d’aquest passat diumenge, 13 d’abril, quines seran les claus econòmiques de la setmana que comencem avui.

El nostre director ha assegurat que en l’àmbit econòmic ja no podem deixar de parlar de la guerra comercial que s’ha obert, ja que s’està parlant, fins i tot, de valors antiaranzels, atractius per comprar. Així mateix, ha explicat que, en les últimes jornades, el Nasdaq ha signat la seva pujada més gran des del 2001 o, per exemple, l’S&P, que ha arribat a pujar al voltant del 10%, ha tingut el tercer millor dia després de la Segona Guerra Mundial. Per tot plegat, diu Barceló, estem davant d'episodis veritablement històrics als mercats financers perquè mai s'havia atrevit cap governant de cap país, i encara menys els Estats Units, a remoure tant els mercats mundials.

Tot i així, diu José Luis Barceló, hem d’anar amb molta precaució perquè Trump ha anat marcant pics, ha fet marxa enrere, ha reduït els aranzels..., mentre que a altres països com la Xina se'ls ha castigat amb amenaces importants, perquè el cap del Pentàgon ha arribat a atacar la Xina directament i ha promès sobirania per al Canal de Panamà durant la propera visita. De moment, Barceló diu que a Espanya hem d'estar molt pendents les properes jornades d'aquestes mesures que vulgui adoptar el Govern davant dels estrangers que vulguin comprar habitatge i hem de tenir en compte que aquestes mesures serien mesures errònies. En aquest sentit, el nostre director ha explicat que l'any passat, el 2024, es van fer una mica més de 15.000 transaccions i sembla que el Govern de Pedro Sánchez apunta que podria frenar unes 30.000 operacions residencials a l'any amb un recàrrec fiscal a extracomunitaris no residents, però és una mesura que només afecta el 2% de les cases que es van moure, per exemple, el 2024 i no afecta la política d'habitatge ni la crisi que s'està patint ja que normalment són habitatges en zones de centres de capitals com Barcelona o Madrid o la Costa del Sol, moltes comprades per persones riques que volen assentar-se a Espanya, i és limitar el creixement de les zones on no afecta gens el problema de l'habitatge que tenim tots els espanyols a peu de carrer.

D’altra banda, Barceló assenyala que també haurem d'estar molt pendents de la nova taxa d'escombraries que va entrar en vigor el 10 d'abril, que és obligatòria per a municipis de més de 5.000 habitants. Cada ajuntament, diu, haurà de determinar com calcular l'import i els terminis de cobrament, però molts experts entenen que és un error perquè és duplicar una taxa que ja existeix. En aquest sentit, ha recorda que els municipis de menys de 5.000 habitants i els de més de 5.000 ja tenen la taxa, de manera que seria duplicar, en molts casos, el que es paga per la recollida d'escombraries.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)
Compartir en Meneame enviar a reddit compartir en Tuenti

+
0 comentarios