Les xifres posen de manifest que el sector de la pirotècnia a Catalunya factura 40 milions d’euros anuals, dels quals 14.8MEUR corresponen a les vendes de Sant Joan.
"Les empreses catalanes comercialitzen productes tant a nivell nacional com internacional. Més de 700 municipis realitzen espectacles pirotècnics i cal tenir en compte també la pirotècnia que s’utilitza als correfocs que se celebren per tot el territori. L’impacte econòmic indirecte que representa la celebració de Sant Joan s’enfila fins als 250 MEUR ”, explica Jordi Brau, president d'ACFAE.
Per aquesta revetlla de Sant Joan es preveu que s’instal·laran a Catalunya un total de 1.451 punts de venda.
Catalunya és una de les comunitats que concentra més empreses del sector de la pirotècnia, amb un 16%, només superada per la Comunitat Valenciana (amb un 24%) i Galícia (18%).
Dins del pla estratègic sectorial, aprovat el 2023, la gran aposta del sector és la reducció del nivell sonor dels artificis pirotècnics i l’oferta d’artificis amb una trajectòria garantida amb l’objectiu de ser més respectuosos amb l’entorn natural i oferir més cura a nivell social. El Pla Estratègic sectorial es basa en 3 eixos bàsics que són: reducció del plàstic als artificis i els seus envasos; reducció de l'impacte sonor dels artificis i afavorir els productes inclusius i, finalment, el desenvolupament de productes i estratègies per neutralitzar la petjada de CO2.