Empreses

La companyia energètica catalana Grupo Visalia unifica tot el negoci de les seves empreses en una marca única: Visalia

Per complir els objectius del seu pla de negoci 2026: esdevenir un dels 10 operadors més importants del país

· El director general de Visalia, Alejandro Tejero-Garcés, ha remarcat que “prioritzarem el desenvolupament d'instal·lacions solars a Catalunya tant per a autoconsum com per a generació distribuïda, dirigides a pimes, comunitats de veïns i particulars”

Redacción | Domingo 10 de diciembre de 2023
La companyia energètica catalana Grupo Visalia ha unificat tot el negoci de les seves empreses en una marca única, Visalia, per complir els objectius del seu pla de negoci el 2026: esdevenir un dels 10 operadors més importants del país. D'aquesta manera, Visalia fa un pas endavant en el seu creixement fusionant totes les estructures empresarials de Watium, GasHogar, Syder, Doméstica, Visalia Solar i Visalia Renovables en una sola per ser una multi-utility de marca única del sector de l’energia.

Projecte de transformació

La transformació de Grupo Visalia va començar el març del 2023 i culmina ara, amb la concreció del propòsit corporatiu com una clara aposta per reforçar el govern corporatiu en aquesta nova etapa de marca única. Ha consistit en un projecte anomenat internament “Nueva Energía” format per 13 eixos de transformació que han afectat la totalitat de l'estructura, tant interna com externa, a través de més de 300 iniciatives de transformació i canvi impulsades durant el 2023. Tots els equips i les estructures de les diferents marques s'integraran en un únic equip, per la qual cosa tots els empleats (més de 160) continuaran formant part del nou projecte de creixement de l'empresa. El CEO de Visalia, Pablo Abejas, ha assenyalat que “és el moment de donar-li un gran comiat a totes les marques que ens han acompanyat. Ara venen nous temps en què ens enfocarem a generar més ofertes, productes i serveis més competitius. Som els mateixos, però amb una mentalitat de conjunt i ambiciosa de cara al futur”.

Gran aposta per al 2024: sector residencial de llum i gas

La gran aposta de Visalia de cara al 2024 és la comercialització de llum i gas al segment residencial, augmentant, així mateix, la seva quota de mercat al sector de les comunitats de veïns. Això s'aconseguirà creant la comercialitzadora líder del segment altament especialitzada, resultat de la fusió de les estructures i els negocis de les comercialitzadores independents de llum i gas especialitzades més importants en aquest segment i amb més de deu anys d'experiència, Watium i GasHogar.

Autoconsum i desenvolupament d’instal·lacions solars en edificis comunitaris

Una altra aposta de la companyia és el desenvolupament de parcs solars en teulades d'edificis col·lectius (residencials) amb un doble objectiu: impulsar la producció d'energies netes de proximitat amb un model propi on la comunitat de propietaris i Visalia desenvolupen instal·lacions solars perquè generin retorns econòmics als veïns, i produeixin energia de proximitat impulsant la transformació ecològica de les ciutats. Tal com remarca el CEO de Visalia, “el nostre propòsit és convertir les ciutats en fonts d'energia renovable i ser un actor principal en la construcció de les “ciudades SIN” (ciutats sense): sense fums, sense contaminació, sense sorolls”.

Catalunya, el principal focus de creixement de Visalia

El director general de Visalia, Alejandro Tejero-Garcés, ha remarcat que “prioritzarem el desenvolupament d'instal·lacions solars a Catalunya tant per a autoconsum com per a generació distribuïda, dirigides a pimes, comunitats de veïns i particulars”. En aquest sentit, Tejero-Garcés ha recordat que “Catalunya és el focus principal del nostre creixement, ja que és on vam néixer i des d'on ens hem expandit”. Per aquest motiu, Visalia invertirà 20 milions d'euros el 2024 en el desenvolupament d'instal·lacions fotovoltaiques de generació compartida -la instal·lació serà propietat de l'empresa- que vendrà l'energia als subministraments situats a menys de dos quilòmetres, donant accés a energia renovable de proximitat a baix preu a milers de famílies catalanes. Alhora, la companyia impulsarà un projecte de distribuïdors autoritzats que prestaran servei als clients en botigues físiques. El primer trimestre del 2024, l'empresa obrirà les primeres botigues a Catalunya.

El nostre propòsit corporatiu

Amb el llançament de la marca única, la companyia, després de més d'un any de treball, ha concretat el seu propòsit corporatiu com una clara aposta per reforçar el govern corporatiu en aquesta nova etapa de marca única apostant per impulsar mesures de sostenibilitat interna i externament. En aquest sentit, cal remarcar que Visalia s'ha adherit al Pacte Mundial de l'ONU i està compromesa amb els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Així mateix, les causes amb què Visalia s'identifica i vincula són la sostenibilitat ambiental, els drets humans, la salut i el benestar, l'educació i les causes socials.

Visalia: una marca amb valors

Les marques que fins ara han integrat Grupo Visalia han deixat com a valors una herència “molt valuosa per al futur”, tal com ha remarcat Benjamín Abejas, director general adjunt de Visalia. Aquests valors són unitat, responsabilitat, passió, visió de futur, innovació, proximitat, empatia i transparència. Partint d'aquesta base, els valors que representen ara Visalia com a marca única són els següents: integritat, innovació, sostenibilitat, qualitat i inclusió.

Pel que fa a RSC (responsabilitat social corporativa), el CEO de Visalia, Pablo Abejas, ha posat en valor que “Visalia està bolcada amb les causes més difícils, com les malalties dels més petits, perquè estem convençuts que podem ser clau per a la societat gràcies a la nostra aliança amb la Fundación Luz Solidaria, que lluita contra la pobresa energètica, impulsa la inserció laboral de persones amb discapacitat i ofereix accions de sostenibilitat mediambiental”.

Bons resultats durant els últims mesos i perspectives de futur

El CEO de Visalia, Pablo Abejas, ha celebrat els bons resultats de la companyia durant els darrers mesos, informant que “estem augmentant el nombre de punts de subministrament, i hem crescut un 22% en energia gestionada, durant els vuit primers mesos de 2023”. D'altra banda, Abejas també ha posat en valor que "aquest mes d'octubre passat hem crescut en més de 100GWh d'electricitat en comunitats de propietaris, i en més de 150GWh en gas".

Finalment, el CEO de Visalia ha assenyalat que "estem entusiasmats amb el viatge que hem emprès i ansiosos per construir un futur en què la nostra empresa no només generi i proveeixi d´energia, sinó també de connexions properes i solucions innovadores". "El nostre poder resideix en les connexions humanes que creem i en la visió compartida d´un món més sostenible i pròsper", ha conclòs.

Visalia és un grup de comercialització d'energia (electricitat, gas, gasoil i propà) i de desenvolupament de projectes de generació d'energia renovable (fotovoltaica), de gran i/o petita escala destinats a l'autoconsum per a comunitats de veïns, particulars, petits negocis, pimes i indústries. Fins ara operava a través de les seves marques Watium, Gashogar, Syder, Doméstica, Visalia Solar, Visalia Renovables, que subministren electricitat, gas, gasoil i solucions d'autoconsum a més de 110.000 clients. A més de la recentment inclosa Submëtrika, dedicada al mesurament i control de dipòsits i gestió de rutes. Visalia té com a objectiu fer possible l'accés a les energies renovables a nuclis urbans per a qualsevol família o petita i mitjana empresa local, sense que hagin de fer front a cap tipus d'inversió. Dins del seu programa de responsabilitat social corporativa, Visalia, en col·laboració amb Fundación Luz Solidaria, destina gran part dels seus beneficis a obra social, a través de múltiples programes socials i ambientals com ara la lluita contra la pobresa energètica, la protecció de la infància , la investigació i lluita contra el càncer o la inclusió laboral de persones amb discapacitat.

http://www.visalia.com.es/

TEMAS RELACIONADOS: