Les vacances són aquell moment de desconnexió on poder acabar amb l'estrès per uns dies i refer-se físicament i mentalment. Normalment, estan acompanyades de la calor, el mar, la muntanya o noves ciutats per conèixer, cosa que tendeix a treure de les persones el seu costat més hedonista i que poques vegades vulguin que s'aturi aquesta realitat. Partint d'aquesta premissa, Continental, dins la seva campanya “Wheel of Life”, ha elaborat un estudi del qual s'extreu que el 73% dels catalans percep el període de vacances com el més semblant a un canvi de vida, encara que sigui fugaç. Tot i que tots escollim el nostre propi estil de vida (way of life) decidint a què ens dediquem, amb qui volem compartir el nostre temps o cap a on volem anar i estar, habitualment ens plantegem si estem en la direcció correcta i veiem les vacances com una vàlvula de escapament on poder fer les coses que en realitat volem. D'aquesta manera, el 72% dels catalans afirmen que una de les coses que més gaudeixen en aquest període és poder viatjar i conèixer llocs nous. La llibertat a l'hora de manejar el temps és una altra de les coses que més agrada als catalans, afirmant un 54% que per a ells no tenir horaris és una raó de pes per la qual gaudir de les vacances. Curiosament, un 7% destaca que el millor de les vacances és no haver de veure el cap cada dia.
Segons apunta Jorge Cajal, director de Comunicació i Relacions Públiques de Continental Tires España, “les vacances són un moment de relaxació per a totes les persones, on es poden baixar de la roda de la vida momentàniament i aconseguir gaudir i treure el màxim partit del seu dia a dia. Com veiem, 7 de cada 10 catalans senten que viatjar i recórrer nous llocs és un canvi de ruta a les seves vides, cosa que Continental els acompanya aportant-los seguretat en la seva mobilitat”.
El 44% dels catalans afirma no patir estrès durant les vacances
Segons l'estudi desenvolupat per Continental, el 44% dels catalans gaudeixen més de les vacances, ja que no pateixen estrès durant aquest període, 3 punts percentuals per sota de la mitjana nacional.
“És important conèixer els motius que porten els espanyols a plantejar-se un canvi de vida per poder-li proporcionar solucions. És per això que amb Wheel of Life, Continental pretén investigar i conèixer sobre una de les inquietuds socials dels ciutadans del nostre país: la necessitat de canvi i què ens porta a fer o no aquests canvis”, explica Jorge Cajal.
Per què volem, però no canviem de rumb
Tot i que si bé el resultat tendeix a ser divers, els catalans sí que coincideixen que el motiu principal de voler prendre una nova ruta respon a motius laborals: el 39% dels enquestats que s'ho han plantejat ho farien per la necessitat d'un canvi professional , el 33% ho faria per estrès a la feina i un 28% per canviar la vida a la ciutat per la vida al camp, sent els que més s'inclinarien per aquesta última opció a tot l'estat espanyol.
Segons l'estudi dut a terme per Continental, encara que la immensa majoria dels catalans ha pensat a fer un gir radical a la seva vida (un 86%, només un punt percentual per sota de la mitjana nacional), un 23% ho ha fet i estan feliços amb el canvi de vida, 2 punts percentuals per sobre de la mitjana nacional. Per contra, els principals motius que ens porten a no afrontar aquest canvi són, majoritàriament, econòmics. Així, la meitat dels enquestats afirma que no tenia prou recursos, seguits del 30% que confessa que no va tenir valor suficient per fer aquest pas. La pandèmia va trastocar els nostres plans?
Tot i que el 2020 semblava que amb la pandèmia la roda s'aturava i amb la nova normalitat molts espanyols canviarien de rumb, la realitat és que el 91% els enquestats que es plantegen fer un gir a la seva vida ja ho estaven pensant des d'abans. Un 49% dels enquestats afirma que, arran de l'erupció de la COVID-19, se'l plantegen més sovint, si bé el 92% no hagués canviat la seva resposta si l'haguessin fet abans de l'esclat de la pandèmia.